Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: korcula

Župna zajednica u Korčuli okitila bor na trgu ispred crkve

Prvopričesnici Župe sv. Marka u Korčuli upalili su četvrtu adventsku svijeću koja simbolizira ljubav na nedjeljnoj misi 18. prosinca. Nakon mise, nakon dvije godine stanke, župljani su se okupili i okitili bor na trgu ispred crkve.

Adventska duhovna obnova za mlade u Korčuli

Duhovna obnova u Korčuli pod geslom „Zbog tebe dolazim“ okupila je u subotu, 10. prosinca više od dvjesto mladih Korčulanskog i nekolicinu iz Pelješkog dekanata u korčulanskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Proslava sv. Marka u Korčuli

Župa sv. Marka u Korčuli proslavila je 25. travnja zaštitnika svoje župe svečanom misom i procesijom koju je predvodio župnik iz Čilipa don Josip Barišić.

Višestruko slavlje dominikanki u Korčuli

Dominikanke u Korčuli proslavile su u subotu 2. listopada svetkovinu svetih Anđela čuvara, zaštitnika Kongregacije, tri sestre započele su novicijat, dvije su obnovile privremene zavjete na godinu dana, a četiri redovnice zahvalile na 60 godina služenja Bogu, Redu i narodu.

Proslavljena 450. obljetnica obrane Korčule od Turaka

Korčulani i Korčulanke svečano su proslavili 450. obljetnicu pobjede nad Turcima (1571. – 2021.) u subotu 11. rujna u crkvi sv. Marka gdje je središnju euharistiju predslavio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Deseta komunikološka škola posvećena vrednotama u medijima

U Korčuli je 15. listopada radom započela Komunikološka škola Matice hrvatske (KŠMH 2020.) o temi „Vrednote u medijima i hrvatskom društvu“. Na ovogodišnjoj školi koja se do 18. listopada održava jubilarni deseti put uz podršku Grada Korčule i Grada Zagreba sudjeluje deset najboljih studentica komunikologije i novinarstva Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija te Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

1 2 3