Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: korcula

Proslava sv. Marka u Korčuli

Župa sv. Marka u Korčuli proslavila je 25. travnja zaštitnika svoje župe svečanom misom i procesijom koju je predvodio župnik iz Čilipa don Josip Barišić.

Višestruko slavlje dominikanki u Korčuli

Dominikanke u Korčuli proslavile su u subotu 2. listopada svetkovinu svetih Anđela čuvara, zaštitnika Kongregacije, tri sestre započele su novicijat, dvije su obnovile privremene zavjete na godinu dana, a četiri redovnice zahvalile na 60 godina služenja Bogu, Redu i narodu.

Proslavljena 450. obljetnica obrane Korčule od Turaka

Korčulani i Korčulanke svečano su proslavili 450. obljetnicu pobjede nad Turcima (1571. – 2021.) u subotu 11. rujna u crkvi sv. Marka gdje je središnju euharistiju predslavio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Deseta komunikološka škola posvećena vrednotama u medijima

U Korčuli je 15. listopada radom započela Komunikološka škola Matice hrvatske (KŠMH 2020.) o temi „Vrednote u medijima i hrvatskom društvu“. Na ovogodišnjoj školi koja se do 18. listopada održava jubilarni deseti put uz podršku Grada Korčule i Grada Zagreba sudjeluje deset najboljih studentica komunikologije i novinarstva Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija te Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U Korčuli završio biskupijski Tjedan braka i obitelji

U novom pastoralnom centru sv. Ante u župi sv. Marka u Korčuli održan je u utorak 25. veljače posljednji dan ovogodišnjeg Tjedna života i braka na području Dubrovačke biskupije. Bio je to susret za bračne parove i obitelji Korčulanskog dekanata kojim su proslavili Dan braka i obitelji te su se kroz zajedničku molitvu, slavlje mise s obnovom bračnih zavjeta te neformalno druženje i razgovore osnažili za nastavak bračnog i obiteljskog života.

1 2 3