Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotor

Biskup Janjić proslavio zlatni svećenički jubilej

Molitvom i pjesmom u svetištu Gospe od Škrpjela kotorski biskup Ilija Janjić zajedno s biskupima Splitsko-makarske metropolije, Bara i Skadra, svećenicima, redovnicama i vjernim pukom, u subotu, 13. srpnja zahvalio je Bogu i Gospi za 50 godina svećeničke službe.

Misa posvete ulja u kotorskoj katedrali

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, svećenici kotorske biskupije u zajedništvu sa svojim biskupom Ilijom Janjićem proslavili su misu posvete ulja i obnovili svoja svećenička obećanja.

Korizmena duhovna obnova i ustoličenje počasnog kanonika u Kotoru

Svećenici, redovnici i redovnice Kotorske biskupije okupili su se 11. travnja u Kotoru na duhovnu obnovu te ujedno proslavili i Dan posvećenog života, koji se zbog svečanosti u čast nebeskog zaštitnika biskupije tradicionalno prebacuje za ovu prigodu u korizmi. Na početku mise slavljene u sklopu obnove biskup je okupljene vjernike pozvao na molitvu za zdravlje mons. Ante Jozića, te je na tu nakanu i prikazao misu.

Župni križni put u Kotoru

U subotu, 6. travnja, u Kotoru je organiziran župni križni put u kojemu je sudjelovalo stotinjak vjernika, većinom mladih.

Đakonsko ređenje u Kotoru

U kotorskoj katedrali u subotu 16. veljače za đakona je zaređen don Željko Pasković. Svečanu misu predvodio je biskup Ilija Janjić u zajedništvu sa svećenicima Kotorske biskupije i đakonom Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Petrom Mihaelom (Adnanom) Jašarevićem u prisustvu velikog broja vjernika.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine u Kotoru

Prvog dana jeseni, u nedjelju 23. rujna katedrala sv. Tripuna bila je ispunjena radosnim žamorom i pjesmom oko 50 vjeroučenika okupljenih na misi prigodom početka školske i vjeronaučne godine. Zazivajući Duha Svetoga vjeroučenici su molili za sedam duhovnih darova potrebnih za rast u spoznaji vjeri ali i za stjecanje korisnih znanja u školi. Misu je predvodio kotorski župnik, don Anton Belan uz koncelebraciju fra Marka Vukovića.