Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotor

Početak sinodalnog hoda u Kotorskoj biskupiji

U subotu, 16. listopada u Katedrali sv. Tripuna u Kotoru svečanom misom u večernjim satima započeo je Sinodalni hod Kotorske biskupije. Koncelebriranu euharistiju predslavio je kotorski biskup Ivan Štironja, u zajedništvu s umirovljenim biskupom mons. Ilijom Janjićem i svećenicima Kotorske biskupije.

Don Damir Vrbešić zaređen za đakona Kotorske biskupije

U katedrali Sv. Tripuna u Kotoru u subotu 6. veljače za đakona je zaređen don Damir Vrbešić. U zajedništvu s umirovljenim kotorskim biskupom Ilijom Janjićem i svećenicima, misno slavlje i obred ređenja predvodio je apostolski upravitelj nadbiskup Rrok Gjonlleshaj.

Proslava sv. Tripuna u Kotoru

Svečanosti svetog Tripuna mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, svečano su proslavljene od 27. siječnja do 3. veljače liturgijskim slavljima i tradicionalnim obredima.

Biskup Janjić proslavio zlatni svećenički jubilej

Molitvom i pjesmom u svetištu Gospe od Škrpjela kotorski biskup Ilija Janjić zajedno s biskupima Splitsko-makarske metropolije, Bara i Skadra, svećenicima, redovnicama i vjernim pukom, u subotu, 13. srpnja zahvalio je Bogu i Gospi za 50 godina svećeničke službe.

Misa posvete ulja u kotorskoj katedrali

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, svećenici kotorske biskupije u zajedništvu sa svojim biskupom Ilijom Janjićem proslavili su misu posvete ulja i obnovili svoja svećenička obećanja.

Korizmena duhovna obnova i ustoličenje počasnog kanonika u Kotoru

Svećenici, redovnici i redovnice Kotorske biskupije okupili su se 11. travnja u Kotoru na duhovnu obnovu te ujedno proslavili i Dan posvećenog života, koji se zbog svečanosti u čast nebeskog zaštitnika biskupije tradicionalno prebacuje za ovu prigodu u korizmi. Na početku mise slavljene u sklopu obnove biskup je okupljene vjernike pozvao na molitvu za zdravlje mons. Ante Jozića, te je na tu nakanu i prikazao misu.

1 2