Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotorski-biskup-ivan-stironja

Križni put mladih u Stolivu

Križni put mladih u Stolivu – hodočašće usponom od Donjeg Stoliva do starog naselja Gornjeg Stoliva na obroncima Vrmca – održan je u subotu 9. travnja, izvijestili su iz Kotorske biskupije.

Crnogorski biskupi o covid potvrdama kao uvjetu za ulazak u crkvu

Barski nadbiskup Rrok Gjonljeshaj i kotorski biskup Ivan Štironja kao odgovor na medijske upite za komentar najavljenoga zahtjeva da se na ulazu u crkve moraju pokazati nacionalne digitalne potvrde uputili su izjavu, objavljenu na mrežnim stranicama Kotorske biskupije, koju prenosimo u cijelosti.

Dan bl. Ozane Kotorske na 13. Danima hrvatskih svetaca i blaženika

Projekcijom dokumentarnoga filma i slavljem mise u čast bl. Ozane Kotorske, koju je predslavio kotorski biskup Ivan Štironja, predstavljanjem knjiga te izvedbom dramske igre posvećene bl. Ozani, u subotu 29. svibnja u Križevcima je održan program trećega dana 13. Dana hrvatskih svetaca i blaženika. Time je proslavljena 800. obljetnica dolaska Reda propovjednika u Hrvatsku, a biskup Štironja pozvao je dominikance i dominikanke da se vrate u Boku Kotorsku.

Nakon Zagreba, znanstveni skup o identitetu Hrvata Boke kotorske upriličen i u Tivtu

Na konferenciji u Zagrebu i Tivtu predstavljeno je više od 25 radova hrvatskih i crnogorskih znanstvenika iz različitih disciplina. Uz novog kotorskog biskupa mons. Ivana Štironju, na konferenciji "Identitet Hrvata Boke kotorske" - koja je započela u četvrtak 6. svibnja u Zagrebu, a nastavljena 8. svibnja u Tivtu - sudjelovao je i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman.

1 2