Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotorski-biskup

Oproštajna misa zahvalnica mons. Ivana Štironje

Mons. Ivan Štironja, imenovani biskup Porečke i Pulske biskupije, slavio je u subotu, 4. ožujka u kotorskoj katedrali Sv. Tripuna oproštajnu misu zahvalnicu za dvogodišnju biskupsku službu u Kotorskoj biskupiji, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Euharistijsko slavlje svetkovine sv. Vlaha u Dubrovniku

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić predvodio je središnje pontifikalno euharistijsko slavlje na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha u petak 3. veljače ispred dubrovačke katedrale u suslavlju brojnih biskupa i svećenika i sudjelovanju mnoštva vjernika.

Susret biskupa Štironje i zadarskog provincijala u Kotoru

Ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, sa sjedištem u Zadru, fra Tomislav Šanko u pratnji provincijskog definitora fra Josipa Sopte, dubrovačkog gvardijana, susreo se u utorak 17. siječnja s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u biskupskoj rezidenciji u Kotoru.

120. obljetnica Župe sv. Pavla u Clevelandu

Vjernici Župe sv. Pavla u Clevelandu proslavili su u nedjelju 9. listopada 120. obljetnicu crkve i Župe sv. Pavla, a župnik Zvonko Blaško zahvalio je Bogu za 40 godina svećeništva, od kojih je polovinu proveo u toj župnoj zajednici.

Franjevci trećoredci obilježili Dan provincije hodočašćem u Herceg-Novi

Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša obilježila je Dan provincije, koji se slavi na blagdan sv. Jeronima 30. rujna, hodočašćem u Herceg-Novi u ponedjeljak 26. i utorak 27. rujna, koje je vodio provincijal fra Ivo Martinović i na kojem su sudjelovala sedamnaestorica braće iz sve tri provincijske regije, izvijestili su iz provincije.

Svetkovina sv. Vinka Paulskog u Herceg-Novom

Družba sestara milosrdnica u Herceg-Novom sa župljanima i štovateljima sv. Vinka Paulskog proslavila je svetkovinu nebeskog zaštitnika i utemeljitelja Družbe u samostanskoj crkvi sv. Antuna u utorak 27. rujna, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

1 2 3 4