Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcki-biskup

Na Košljunu pokopan fra Mate Trinajstić

Sprovodni obredi i misa zadušnica za pokojnog fra Matu Trinajstića svečano su proslavljeni u samostanu Marijina Navještenja, 24. veljače, na otočiću Košljunu. Misu je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s braćom franjevcima na čelu s ministrom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Tomislavom Šankom.

Održan susret mladih na Cresu

Župa svete Marije Velike na Cresu organizirala je u subotu 28. siječnja tradicionalni susret mladih o spomendanu sv. Ivana Bosca, kakav se u Cresu održava sedam desetljeća.

Božićno čestitanje biskupa Petanjka

U prostorima Biskupije Krk je u srijedu 21. prosinca, nakon dvogodišnje stanke, ponovno održano božićno čestitanje kojem je domaćin bio krčki biskup Ivica Petanjak, a okupilo je svećenike, redovnike i redovnice, načelnike i gradonačelnike te predstavnike raznih obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih i inih institucija koje djeluju na ovom području.

Nadbiskup Uzinić u Novalji predvodio proslavu svetkovine sv. Katarine i obljetnica mons. Tamaruta

Prigodom proslave svetkovine nebeske zaštitnice sv. Katarine Aleksandrijske, kao i u povodu 90. rođendana i 65. godišnjice svećeničkog ređenja i mlade mise blagopokojnog riječko-senjskog nadbiskupa mons. Antona Tamaruta, u petak 25. studenog svečano liturgijsko slavlje u župnoj crkvi u Novalji predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. Mate Uzinić u zajedništvu s krčkim biskupom mons. Ivicom Petanjkom i drugim suslaviteljima.

Trajna formacija mladih svećenika Riječke metropolije

Komunikacija kao preduvjet sinodalnosti Crkve bila je tema susreta trajne formacije mladih svećenika Riječke metropolije održanog 15. i 16. studenoga u Domu pastoralnih susreta u Lovranu u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta (MPI).

1 2 3 4