Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kriza

Prijepodnevna predavanja drugoga dana 63. TPT-a

Drugog dana 63. Teološko-pastoralnog tjedna u Zagrebu, u srijedu 25. siječnja 2023., u prvom dijelu programa predavanja su održali dr. sc. Jakov Žižić, o. Stanko Perica i Ana Marčinko te prof. dr. don Mladen Parlov.

Peruanski biskupi o stanju nacije

Zabrinuta teškim stanjem u zemlji Peruanska biskupska konferencija objavila je dokument u kojem u 18 točaka analizira “alamantne razmjere politčkoga, socijalnoga, gospodarskoga i moralnog propadanja” koje je u međuvremeno zahvatilo sve razine drštva, prenosi Vatican News.

Papa o osobnome životu u podacastu argentinskog svećenika

Papa Franjo razgovarao je s argentinskim svećenikom Guillermom Marcóom, koji je deset godina vodio Tiskovni ured nadbiskupije Buenos Airesa dok je nadbiskup bio sam Sveti Otac. Dio razgovora objavljen je na Marcóovom podcastu, prenosi Vatican News.

Papa: Zlostavljanje žena je "gotovo sotonski problem"

Talijanska komercijalna televizija Mediaset u sklopu posebne emisije, emitirane u nedjelju, 19. prosinca objavila je razgovor pape Franje sa četiri osobe s ruba društva: ženom koja svjedoči nasilju u svojoj obitelji, beskućnicom, mladom izviđačicom i bivšim zatvorenikom. Papa se u razgovoru dotaknuo tema kao što su zlostavljanje žena u obiteljskome domu, pandemije Covida, siromaštvo, lihva, svetkovanje Božića, uvjeti u zatvorima...

Papa pozvao na globalno razoružanje

Papa Franjo uputio je 11. studenoga poruku sudionicima 4. Pariškog mirovnog foruma. Utrka za vojnim izdacima opravdana „ravnotežom u naoružanju“ kao sredstvom odvraćanja, već je izazvala velike humanitarne tragedije, poručio je Papa.

1 2 3 4