Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kriza

Apel za Libanon

Caritas regije Bliskoga istoka i Afrike uputio je 17. kolovoza hitni apel za pomoć Libanonu, ističući da se humanitarna situacija pogoršala do neviđenih razmjera, prenosi Vatican News.

Papina poruka na Dan planeta Zemlje

Papa Franjo uputio je videoporuku povodom Dana planeta Zemlje te pozdravnu poruku sudionicima virtualnog globalnog samita svjetskih vođa o klimi, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak 22. travnja.

Dr. Begić i dr. Brgles: Moralni izazovi i zahtjevi krizâ i patnje

Doc. dr. sc. Martina s. Ana Begić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Miriam Mary Brgles s Odjela za sociologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta održale su predavanje i predstavile rezultate istraživanja „Moralni izazovi i zahtjevi krizâ i patnje“ na 61. teološko-pastoralnom tjednu u srijedu 27. siječnja na zagrebačkom KBF-u.

RAZGOVOR Viceguverner HNB-a Roman Šubić: građani će anketom odlučiti o nacionalnom dizajnu eura

Viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) dr. sc. Roman Šubić u razgovoru za Informativnu katoličku agenciju osvrnuo se na ekonomsku krizu u kojoj se usred pandemije našla i Hrvatska, očekivanja od 2021. godine, kriterije koje moramo ispuniti da bismo nacionalnu valutu zamijenili eurom te ukazuje na važnost financijske pismenosti u svakodnevnom životu. Dr. sc. Šubić je nekoliko posljednjih godina predavač i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i suradnik Hrvatskoga katoličkog radija.

1 2 3