Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizni-put

U Drijenči kod Tuzle oskvrnute postaje križnog puta

U nedjelju, 18. rujna u popodnevnim satima nepoznati vandali oštetili su i oskvrnuli šest od četrnaest postaja Puta križa u župi Sv. Ante Padovanskoga u Drijenči, u općini Čelić, u Tuzlanskoj županiji u BiH, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Križni put na Vrebinom brdu

U srijedu 14. rujna, na blagdan Uzvišenja svetog Križa, vjernici su se tradicionalno okupili na pobožnost Križnog puta na Vrebinom brdu.

Križni put na ogulinskoj Kalvariji

U nedjelju 11. rujna, uoči blagdana nebeskog zaštitnika Župe sv. Križa, na ogulinskoj Kalvariji održana je tradicionalna pobožnost križnog puta.

Obljetnica postavljanja Šohajevoga križnog puta u Žeravcu

Prigodnim vjersko-kulturnim programom župljani Župe sv. Franje Asiškog u Žeravcu u Bosanskoj Posavini obilježili su u srijedu 22. lipnja 45. obljetnicu postavljanja postaja križnoga puta – djelo hrvatskog akademskog slikara Slavka Šohaja.

„Koraci za svetost“

U Župi Duha Svetoga u Noršić Selu u Divljim vodama na samom početku Žumberka u subotu 7. svibnja okupili su se domaći vjernici i hodočasnici na blagoslov križnog puta koji kroz lijepe krajolike povezuje Divlje vode i Krašić.

Papina molitva u Koloseju: Razoružaj ruku podignutu protiv brata

Više od deset tisuća ljudi je zajedno s papom Franjom molilo pobožnost križnoga puta koji je na Veliki petak 15. travnja 2022., nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusne bolesti, ponovno održan u rimskom Koloseju, izvještava Vatican News.

Križni put na Veliki petak po Bosanskoj Posavini

Tridesetak vjernika Župe sv. Antuna Padovanskog iz Gornjih Močila-Sijekovac iz Bosanske Posavine, predvođeni svojim župnikom vlč. Ivanom Toljem i trajnim đakonom Vrhbosanske nadbiskupije Robertom Čabrajom, sudjelovalo je na križnom putu hodočasteći na Veliki petak, 15. travnja, sedmi put s križem kroz nekoliko razrušenih župa Derventskog dekanata.

Biskup Gorski predmolio križni put na Šumskoj stazi Bliznec

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je na Veliki petak, 15. travnja 2022., pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba na Šumskoj stazi Bliznec, u organizaciji Župe sv. Petra i Pavla, Zagreb-Bešići.

Križni put na Hum

Pobožnost Križnoga puta na mostarskoj Kalvariji – Humu održana je na Veliki petak, 15. travnja u organizaciji župa Mostarskoga dekanata, objavljeno je na službenoj stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.

Križni put od Bakra do Svetog Kuzma

Bakarani tradicionalno na Veliki petak u rano jutro moleći pobožnost križnog puta hodočaste do Svetog Kuzma, a tako je bilo i 15. travnja ove godine.

1 2 3 15