Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ksenija-rukavina-kovacevic

Održan radni sastanak predstojnika Katehetskih ureda Riječke metropolije

Predstojnici Katehetskih ureda Riječke nadbiskupije i Krčke biskupije, Ksenija Rukavina Kovačević i Zvonimir Seršić, održali su u srijedu, 21. veljače 2024. u Nadbiskupskom domu u Rijeci radni sastanak u svezi nacrta dokumenta HBK o dodjeli i opozivu kanonskog mandata (missio canonica) za vjeroučitelje/ice u školi i odgajatelje/ice u vjeri u predškolskim ustanovama pod nazivom „Smjernice Katehetskim uredima i Uredima za vjeronauk u školi pri podjeljivanju i opozivu kanonskoga mandata“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Rijeka: Održan prvi radni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje

Prvi radni sastanak voditeljica županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje u povodu nove školske/pedagoške i pastoralne godine 2022./2023. održan je u Nadbiskupskom domu u Rijeci, 13. rujna, u organizaciji Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije, s ciljem definiranja plana i programa godišnje stručne formacije.

Održano natjecanje iz Vjeronauka u Riječkoj nadbiskupiji

Učenici OŠ „Fran Franković“ i Prve sušačke hrvatske gimnazije pobijedili su na županijskom – nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka, održanom u utorak 15. ožujka u OŠ Srdoči s temom „Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova“, izvijestio je nadbiskupijski Ured za medije.

Doktorirala Ksenija Rukavina Kovačević

Predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević je 19. prosinca na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci obranila doktorsku disertaciju o temi „Vrijednosno-pedagoški identitet i perspektive razvoja konfesionalnoga religijskog odgoja i obrazovanja (katoličkog vjeronauka) u javnoj školi u Republici Hrvatskoj“ pred tročlanom komisijom u sastavu: izv. prof. dr. Kornelije Mrnjaus, prof. dr. Vesna Kovač i prof. dr. Neven Hrvatić.