Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kuga

Blagoslovljen kužni Anđelijin grob u Gorici

Blagoslov kužnog Anđelijinog groba u Gorici, događaj u čast i slavu Svih svetih i na spomen vjernih mrtvih, upriličen je u nedjelju 23. listopada na brdu iznad Gorice, pod Galića bristom, na putu od Njiverica prema Nečajnu.

Crkvica sv. Roka na Boninovu ide u obnovu

Grad Dubrovnik kao vlasnik crkve svetog Roka na Boninovu, predao ju je u posjed Zavodu za obnovu Dubrovnika, da bi se krenulo s njezinom obnovom, objavljeno je 6. listopada na službenoj stranici Grada Dubrovnika.

Susret HKLD-a u Karlovcu

Članovi Podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Karlovcu okupili su se u četvrtak 10. lipnja nakon duljeg razdoblja da bi poslušali predavanje „Medicina antiqua et Christus medicus“ samostanskog i župnog vikara u Samostanu i Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu fra Mate Bašića, OFM.

Procesija u Pirovcu s likom Gospe od Zdravlja uz molitvu za zaustavljanje pandemije

Župljani pirovačke Župe Gospe od Karmela, na čelu sa župnikom Hrvojem Kolakom, u nedjelju 6. rujna u sklopu večernje mise prošli su središtem Pirovca u tradicionalnoj procesiji sa slikom Gospe od Zdravlja s nakanom za zdravlje svih vjernika ovoga kraja, ali i s molitvom za zaustavljanje aktualne pandemije koronavirusa.