Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lampedusa

Donne Chiesa Mondo: Tri redovnice i prihvat migranata na Lampedusi

„Kad brod s migrantima treba stići u Lampedusu, tri redovnice odmah odlaze na pristanište Favaloro“, napisao je novinar katoličke televizije Tv2000 Vito D'Ettorre u reportaži za prosinački broj časopisa „Donne Chiesa Mondo“, vatikanskog dnevnika L'Osservatore Romano, čiji tekst naslovljen „Ona tri anđela čuvara na molu“ prevodimo u cijelosti.

Milosrdna sestra Svetoga Križa iz Hrvatske u misiji na Lampedusi

Na poziv pape Franje i Međunarodne unije viših redovničkih poglavara (International Union of Superiors General – UISG) iz Rima, i prema njihovom međukongregacijskom projektu za djelovanje u misiji među migrantima na Lampedusi, Sicilija, odgovorila je i Družba milosrdnih sestara Svetoga Križa iz Hrvatske te prepoznala taj projekt kao odgovor na poruku koju je ostavio u baštinu sestrama o. Teodozije Florentini, utemeljitelj družbe: „Potreba vremena, volja je Božja.“

Papa slavio misu povodom obljetnice svoga pohoda Lampedusi

Na godišnjicu svoga pohoda talijanskom otoku Lampedusi, simbolu stradanja migranata, papa Franjo slavio je u srijedu 8. srpnja misu u Domu svete Marte. Uputio je poziv vjernicima da prepoznaju Isusovo lice u braći i sestrama koji su prisiljeni pobjeći iz svoje zemlje zbog brojnih nepravdi kojima je ranjen naš svijet.

Sedam godina nakon posjeta Lampedusi Papa slavi misu u Domu svete Marte

I ove godine papa Franjo će misom obilježiti obljetnicu svojega posjeta Lampedusi, otoku između Tunisa i Italije, ispred Sicilijanskoga prolaza koji je umjesto puta nade, bio put smrti za tisuće migranata. Misu slavi danas, 8. srpnja u 11 sati u kapeli Doma svete Marte. (opširnija najava)

Talijanska ministrica obrane: Nikada gubiti ljudskost

Brod španjolske nevladine organizacije „Open Arms“, koji je 13 dana čekao na dozvolu za iskrcavanje više od 140 osoba, uključujući 32 maloljetnika, koje su spašene u Sredozemnom moru, stigao je 15. kolovoza pred otok Lampedusu u pratnji dva broda talijanske mornarice.