Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lektorat

Primanje kandidature i lektorata bogoslova Tošića u Rimu

U predvečerje svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga, 19. studenoga, u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu upriličeno je primanje kandidata za svete redove đakonata i prezbiterata. Kandidaturu je primio bogoslov Dubrovačke biskupije Mario Tošić, koji je tome rimskom zavodu povjeren na odgoj i obrazovanje na putu prema svećeništvu.

Sjednica Pastoralnog vijeća Đakovačko-osječke nadbiskupije o lektorima, akolitima i katehetama

Dva apostolska pisma u obliku motuproprija „Spiritus Domini“ te „Antiquum ministerium“ bila su tema sjednice Nadbiskupskog pastoralnog vijeća, koja je pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića te sudjelovanje pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i dr. Pavla Mikulčića, voditelja Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra, održana u utorak, 15. studenoga 2022., u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Podjela lektorata dvojici kandidata Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić podijelio je službu lektora dvojici bogoslova - Antoniju Ihazu iz Strizivojne (Đakovačko-osječka nadbiskupija) te Mariju Perincu iz Crikvene (Bjelovarsko-križevačka biskupija) na prvu nedjelju došašća 28. studenoga u župnoj crkvi Sv. Martina biskupa, u Strizivojni.