Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: libija

Papin zagrljaj s Bentolom, migrantom koji je preživio nasilje i brodolome

Papa Franjo je u petak, 21. srpnja, u Domu svete Marte primio predstavnike organizacije Mediterranea Saving Humans. Na audijenciji je bio i mladi izbjeglica iz Kameruna, zatvorenik libijskih koncentracijskih logora u kojima je pružao utjehu zatočenicima na samrti potičući ih na molitvu, uz pomoć mobitela koji je potajno našao s kapelanom te nevladine organizacije don Mattiom Ferrarijem, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Kopti ubijeni u Libiji mučenici su i za Katoličku Crkvu

Papa Franjo i papa Aleksandrije i poglavar Koptske pravoslavne Crkve Tawadros II., nakon zajedničkog sudjelovanja na općoj audijenciji u srijedu 10. svibnja na Trgu svetoga Petra, ponovno su se susreli u četvrtak 11. svibnja u Apostolskoj palači u Vatikanu na privatnom razgovoru, nakon kojega je uslijedila zajednička molitva u kapeli Redemptoris Mater, prenosi Vatican News.

Papin apel za zaštitu migranata u Libiji

Sveti Otac je nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 24. listopada na Trgu svetoga Petra izrazio blizinu tisućama migranata, izbjeglica i onima kojima je potrebna zaštita u Libiji, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2