Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: liturgicar-vlc-mr-sc-tomislav-hacko

Bogojavljenski navještaj Uskrsa 2024.

Jedna od posebnosti svetkovine Bogojavljenja, uz blagoslov vode, je i svečani navještaj datuma Nedjelje uskrsnuća Gospodnjega i datuma drugih pomičnih slavlja tijekom liturgijske godine, donosi se u tekstu vlč. Tomislava Hačka koji je objavljen na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Vrijeme korizme (II)

Donosimo drugi dio prikaza učenja Crkve o liturgijskom vremenu korizme, počevši od vremena Drugoga vatikanskog sabora, koji je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

Vrijeme korizme (I)

Donosimo prvi dio prikaza učenja Crkve o liturgijskom vremenu korizme, počevši od vremena Drugoga vatikanskog sabora, koji je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

Obred kićenja bora

Uoči svetkovine Božića, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je tekst Obreda kićenja bora koji se može slaviti u župnim zajednicama i/ili u obiteljskim domovima, a pripremio ga je liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko.

Obred paljenja četvrte adventske svijeće

Uoči četvte nedjelje došašća na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije u rubrici Liturgijski pastoral objavljen je Obred paljenja četvrte adventske svijeće koji je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

1 2 3 5