Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: liturgija

Liturgijsku formaciju potrebno je ponovno osnažiti

Rad skupštine u organizaciji Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata nastavlja se do 9. veljače s ciljem izrade plana obrazovanja na temelju apostolskog pisma „Desiderio desideravi“, objavljuje Vatican News.

Liturgija za egipatske kršćane Kopte u Zagrebu

U grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila I Metoda u nedjelju, 28. siječnja održana je liturgija za egipatske kršćane Kopte koji rade i žive u Zagrebu, izvijestila je Križevačka eparhija.

Što su blagoslovi?

Kako se napominje u Rimskom obredniku, "Blagoslovi", u "Općim prethodnim napomenama", "Crkva po djelovanju snage Duha Svetoga raznoliko izražava svoje služenje" te "upotrebljava molitve kako bi ono za čim vapi postiglo sretan učinak", objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Priopćenje za javnost o primjeni deklaracije „Fiducia supplicans“

"Ovo priopćenje za javnost napisano je kako bi se razjasnila primjena deklaracije "Fiducia supplicans", a istovremeno se preporuča cjelovito i pažljivo čitanje navedene Deklaracije kako bi se bolje razumjelo njezino značenje i svrha", navodi se u uvodu priopćenja od 4. siječnja Dikasterija za nauk vjere. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod priopćenja.

VIDEO Papina molitvena nakana za siječanj: Za dar raznolikosti u Crkvi

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj na spomendan sv. Bazilija i Grgura Nazijanskog, u utorak 2. siječnja 2024., pozvao vjernike na molitvu da im Duh pomogne prepoznati dar različitih karizmi unutar kršćanske zajednice, i otkriti bogatstvo različitosti obrednih tradicija u srcu Katoličke Crkve.

1 2 3 8