Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: liturgija

Riječka nadbiskupija: Obustavljaju se liturgijska slavlja s više od 100 vjernika

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić uputio je u subotu 14. ožujka dopis svećenicima s novim odredbama u svezi koronavirusa, a nastavno na molbu načelnika Stožera za civilnu zaštitu PGŽ koji mjesnu Crkvu moli da obustavi sve liturgijske obrede do 3. travnja 2020. godine, javlja Nadbiskupski ordinarijat Riječke nadbiskupije.

ARGUMENTI Što crkvena glazba (ni)je?

U Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija urednice Tanje Maleš govorilo se o tome što crkvena glazba jest, a što nije. Što pjevati za vrijeme mise, što za vrijeme sprovoda, kako educirati voditelje župnih zborova te koje instrumente koristiti u liturgiji samo su neke od tema.

Liturgija za kanonika dr. Tomu Severovića

U subotu 4. svibnja u naselju Gabrovica, koje se nalazi na području župe Stojdraga, služena je sveta liturgija za pokojnog svećenika dr. Tomu Severovića. Sveta liturgija po prvi puta služena je na zemljištu u Gabrovici koje je Crkvi oporučno kao zadužbinu ostavio ugledni rektor Grkokatoličkog sjemeništa i kanonik Križevačke eparhije dr. Tomo Severović.

Objavljena knjiga „Otkriće liturgije u XX. stoljeću“

U izdanju Kršćanske sadašnjosti iz Zagreba objavljena je knjiga Andree Grilla, profesora sakramentalne teologije na Papinskom sveučilištu Sant'Anselmo u Rimu „Otkriće liturgije u XX. stoljeću. Rasprava o odnosu između liturgijskog pokreta i (post)moderniteta".