Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: liturgija

Zadarski bogoslov Mario Mršić primio službu akolita

Bogoslovu Zadarske nadbiskupije Mariju Mršiću iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Biogradu na moru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić podijelio je službu akolita u utorak 4. svibnja u kapeli sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskom domu u Zadru.

Grkokatolički vjernici u Samoboru molili za svoje pokojnike

Liturgijom i panahidom u samoborskoj grkokatoličkoj župi obilježena je 13. ožujka IV. Zadušna subota. Svećenici i vjernici okupili su se u molitvi kako bi se prisjetili svojih pokojnika. Liturgiju je predslavio biskupski vikar Daniel Vranešić u zajedništvu sa dvojicom bivših žumberačkih vikara o. Milanom Vranešićem i o. Željkom Pajićem.

Održano XXIII. redovito godišnje zajedničko zasjedanje HBK i BK BiH

U Zagrebu je u utorak 23. veljače održano XXIII. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pod predsjedanjem potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i predsjednika BK BiH vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Prva nedjelja Velikog posta u križevačkoj katedrali

Na Prvu nedjelju Velikoga posta, u grkokatoličkoj tradiciji zvanoj još i Nedjelja pravovjerja ili svetih ikona, 21. veljače križevački vladika Milan Stipić služio je Liturgiju sv. Bazilija Velikoga u katedrali Presvete Trojice u Križevcima.

1 2 3