Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: liturgija

Papa: Sakralnu arhitekturu trebaju nadahnjivati učenja Drugog vatikanskog koncila

U poruci papinskim akademijama u povodu XXVI. svečanog javnog zasjedanja održanog u utorak 14. ožujka, papa Franjo govorio je o načinu na koji se trebaju projektirati i graditi bogoštovna mjesta te dodijelio nagrade prijedlozima za projekte svetih mjesta sa „suvremenim arhitektonskim jezikom“, izvještava Vatican News.

Papina poruka za korizmu 2023. godine

"Korizmena askeza, sinodski itinerarij" tema je Poruke pape Franje za korizmu 2023. u čijem je središtu Isusovo preobraženje na gori Tabor. Papinu poruku donosimo u cijelosti.

Predsjednica Sinode Evangeličke Crkve hvali katoličku liturgiju

„Tamo gdje mi sebe možemo samo zamišljati, vi se već možete smjestiti, ispuniti“, izjavila je predsjednica Sinode Evangeličke Crkve u Njemačkoj Anna-Nicole Heinrich, koja kaže da „zavidi“ na raznolikosti obreda u Katoličkoj Crkvi, prenosi Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Papa uputio poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna

Sveti otac Franjo uputio je preko državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna koji se održava od 22. do 25. kolovoza 2022. u Salernu u Italiji o temi „Službe u službi sinodalnosti“.

Tornielli: Liturgija se ne može preobraziti u bojno polje

Ravnatelj uredništva vatikanskog Dikasterija za komunikaciju Andrea Tornielli komentirao je novo apostolsko pismo pape Franje o liturgijskoj formaciji naroda Božjega „Desiderio desideravi“ objavljeno na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022., objavio je Vatican News.

1 2 3 6