Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ljudska-prava

Sveta Stolica: Sloboda mirnog okupljanja i udruživanja je nepovrediva

Sloboda mirnoga okupljanja i udruživanja, kao sva temeljna ljudska prava, univerzalna je, neotuđiva i nepovrediva, istaknula je Stalna promatračka misija Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi u prigodi 56. redovitog zasjedanja Vijeća za ljudska prava koje se održalo u petak 28. lipnja u Ženevi, izvijestio je Vatican News.

Papin posjet poboljšava stanje ljudskih prava u ciljanoj zemlji

Posjeti papa poboljšavaju stanje ljudskih prava u zemljama koje posjeti, pokazalo je empirijsko istraživanje čije su rezultate u ponedjeljak 11. ožujka 2024. objavili hamburški pravnik Jerg Gutmann i njegov bruxelleski kolega Marek Endrich, izvijestila je KNA.

Biskup Benno Elbs: Važno je dignuti glas protiv mržnje

Biskup Benno Elbs je u intervjuu za „Vorarlberger Nachrichten“ objavljenom u ponedjeljak 4. ožujka 2024. istaknuo da Katolička Crkva mora zauzeti jasan stav prema ljudskom dostojanstvu i ljudskim pravima, jer bez toga ne bi bilo mirnog suživota u slobodnoj državi, izvijestio je Vatican News.

Biskupi u Njemačkoj zajedničkom se izjavom distancirali od desnog ekstremizma

Etnički nacionalizam je nespojiv s kršćanskim pogledom na Boga i čovječanstvo, stoga desničarske ekstremističke stranke „i one koje se umnožavaju na rubovima te ideologije“ ne mogu biti mjesto djelovanja kršćana, istaknula je Njemačka biskupska konferencija (DBK) u jednoglasno usvojenoj izjavi u četvrtak, 22. veljače, izvijestili su katholisch.de i Vatican News.

Scholas Occurrentes nagrađen nagradom za ljudska prava

Zaklada papinskog prava „Scholas Occurrentes“, obrazovni pokret koji je osnovao papa Franjo, nagrađen je nagradom za ljudska prava „Juan Antonio Carrillo Salcedo“ Sveučilišta u Sevilli, objavio je 20. prosinca 2023. Vatican News.

1 2