Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: losservatore-romano

Povijest i korijeni jubileja u Svetom pismu

Približavajući se proslavi jubilejske 2025. godine, kardinal Gianfranco Ravasi za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, protumačio je povijest i korijen jubileja kroz biblijske retke.

„Jōbēl“ – poruka pravde i jednakosti

Paolo Ondarza za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, istražujući etimologiju pojma „jubilej“, razgovarao je s rabinom Riccardom Di Segniom, glavni rabinom Židovske zajednice u Rimu.

Njegov mir je naša zadaća

Razmišljanje o miru i Judinoj izdaji za izdanje lista "L`Osservatore Romano" od 30. ožujka napisao je direktor toga lista Andrea Monda.

Imaju li i danas smisla pučke misije?

U izdanju lista „L`Osservatore Romano“ od 26. ožujka, Marco Lambertucci u svom članku podijelio je razmišljanja o pučkim misijama. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod članka.

Život, dar i otajstvo

Direktor vatikanskog dnevnog lista „L`Osservatore Romano“ Andrea Monda je u izdanju s nadnevkom 8. ožujka 2024. objavio tekst „Život, dar i otajstvo“ čiji prijevod donosimo u cijelosti.

Papa Franjo: Rado čitam mjesečnik 'Donne Chiesa Mondo'

Papa Franjo primio je u subotu 4. ožujka u audijenciju upravni odbor mjesečnika L'Osservatore Romano „Donne Chiesa Mondo“ koji ističe doprinos djelovanja i mišljenja žena u životu crkvene zajednice, izvještavaju L'Osservatore Romano i Vatican News.

1 2