Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: luigi-pezzuto

Predstavnik pape Franje u BiH podržava kardinala Vinka

Apostolski nuncij u BiH mons. Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje, u kratkoj je izjavi za "Katolički tjednik" istaknuo kako u potpunosti podržava priopćenje biskupa BK BiH, objavio je katolički portal nedjelja.ba

Nuncij Pezzuto predvodio Ekumensko bogoslužje Riječi u sarajevskoj katedrali

U skladu s višegodišnjom tradicijom, prvog dana Molitvene osmine u subotu, 18. siječnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu upriličeno je Ekumensko bogoslužje Riječi koje je, pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2), predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s dopredsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH. Prigodnu propovijed uputio je metropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom.

Svetkovina Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u župi i svetištu u Podmilačju

Župa sv. Ivana Krstitelja i Svetište u Podmilačju svečano su proslavili svetkovinu mučeništva sv. Ivana Krstitelja- Glavosijek sv. Ivana. Euharistijsko slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto. Na istome slavlju školske sestre franjevke Krista Kralja proslavile su 50 godina djelovanja u župi Podmilačje, a župnik fra Filip Karadža srebreni svećenički jubilej - 25 godina službe u Crkvi.