Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lurd

U Lurdu izgorio prostor za paljenje svijeća

Svetište Majke Božje Lurdske u francuskom Lurdu izvijestilo je da je u noći sa subote na nedjelju 10. srpnja izbio požar u „kapelicama svjetla“ za paljenje svijeća.

Lurd: Marijanska procesija sa svijećama

Impresivnom procesijom sa svijećama u subotu, 14. svibnja u kasnim večernjim satima, predstavnici vojno- redarstvenih snaga zemalja sa svih strana svijeta su molitvom Gospi Lurdskoj, nastavili 62. međunarodno vojno hodočašće, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata u RH.

Nastavljeno 28. hrvatsko vojno hodočašće u Lurd

Hrvatski vojni hodočasnici u Lurdu su u sklopu svoga 28. hodočašća na blagdan svetog Matije apostola, u subotu 14. svibnja, u crkvi Svete Bernardice slavili misu koju je predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća (62. PMI) počelo je u utorak 10. svibnja misnim slavljem u crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Papa Franjo imenovao novog biskupa Tarbesa i Lurda

Sveti otac Franjo imenovao je u srijedu 30. ožujka mons. Jean-Marca Micasa novim biskupom Tarbesa i Lurda, francuske biskupije u kojoj se nalazi Nacionalno svetište Majke Božje Lurdske, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u marijanskim svetištima

Marijanska svetišta diljem svijeta pridružit će se posveti Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, objavila je Agencija SIR. U svetištu u Fatimi kardinal Konrad Krajewski izvršit će čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u isto vrijeme kad i Sveti Otac u Vatikanu, u 17 sati.

Francuski predsjednik Macron posjetio Lurd

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je u četvrtak, 15. srpnja popodne marijansko svetište Lurd. Primio ga je papinski delegat za svjetski poznato marijansko svetište, pomoćni biskup Antoine Herouard, objavila je uprava svetišta, a prenijela agencija KNA.

1 2 3 4