Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lurd

'Lourdes United' - prvo virtualno hodočašće u Lurd

Prvi put u svojoj povijesti svetište u Lurdu, 16. srpnja, na godišnjicu posljednjega ukazanja Gospe Bernardici, postaje mjesto virtualnoga hodočašća milijuna ljudi povezanih na internetu. U 15 neprekidnih sati predviđena su slavlja, procesije, krunica i molitve na 10 jezika. Protagonisti su radio, društvene mreže i televizija. To je događaj bez presedana, znak nade i zajedništva, istaknuo je rektor, msgr. Olivier Ribadeau Dumas.

Papa hodočasnicima u Lurd: Bog je blizu onomu tko hrabro nosi svakodnevni križ

U povodu nacionalnoga hodočašća u Lurd Talijanske unije za prijevoz bolesnika u Lurd i međunarodna svetišta (UNITALSI), papa Franjo je sudionicima hodočašća, koje vodi nacionalni asistent nadbiskup Luigi Bressan, poslao brzojav koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, izvijestio je Vatican News.

Zatvoreno 61. međunarodno vojno hodočašće u Lurd

Gašenjem svijeće, simbola 61. međunarodnoga vojnog hodočašća (P.M.I.), u marijanskom svetištu u Lurdu u nedjelju 19. svibnja zatvoreno je hodočašće na kojemu su u organizaciji Vojnog ordinarijata po 27. puta sudjelovali Hrvatska vojska, policija i hrvatski branitelji.

1 2