Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: majka-bozja-trsatska

Hodočasnici pješaci krenuli iz Pazina prema Trsatu

Kao i svake godine, četvrtak uoči prve subote prije blagdana Male Gospe, po 27. put, i ove je godine u četvrtak 31. kolovoza skupina hodočasnika krenula prema Trsatu iz Pazina pješice na tradicionalno hodočašće vjernika Porečke i Pulske biskupije Majci Božjoj Trsatskoj.

Započela duhovna priprava za proslavu Majke Božje Trsatske

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci u nedjelju 7. svibnja započela je trodnevna duhovna priprava za proslavu svetkovine Blažene Djevice Marije od časne Nazaretske kućice, zaštitnice Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i suzaštitnice grada Rijeke.

Hodočašće Krčke biskupije Majci Božjoj Trsatskoj

Tradicionalno hodočašće vjernika Krčke biskupije Gospi Trsatskoj na drugu nedjelju listopada održalo se i ove godine, u nedjelju 9. listopada, sada već po 30. put. Predvođeni krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i svojim svećenicima, vjernici su se okupili u perivoju svetišta u kojem se slavila svečana misa, a prije toga molila se Gospina krunica dok su vjernici imali prigodu pristupiti i sakramentu pomirenja.

Homilija nadbiskupa Zgrablića na Trsatu

Prenosimo u cijelosti homiliju zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića koju je održao na misi u prigodi hodočašća vjernika Istre Majci Božjoj Trsatskoj u subotu 3. rujna 2022. na Trsatu.

U Riječkoj nadbiskupiji održava se 32. susret hrvatskih misionara i misionarki

Službeni dio programa 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki počeo je u nedjelju 3. srpnja prijepodne sudjelovanjem misionara na liturgijskom slavljima u župama Riječke nadbiskupije gdje su vjernicima posvjedočili svoja misionarka poslanja, a zajedničku misu slavili su u večernjim satima u bazilici Majke Božje Trsatske.