Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: majka-bozja

Proštenje u svetištu Gospe od suza na Bunariću kod Subotice

Proštenje u marijanskom svetištu Bunarić kod Subotice započelo je 28. kolovoza jutarnjom misom za hodočasnike pješake koju je predvodio župnik subotičke župe Marije, Majke Crkve i rektor svetišta preč. Željko Šipek. Misu proštenja na mađarskom jeziku predvodio je generalni vikar Subotičke biskupije preč. Ferenc Fazekas.

Objavljen službeni program putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Svjetskog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Papa povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje

Prije mise, koju je sinoć 11. ožujka, na dan molitve i posta u Rimskoj biskupiji, u svetištu Gospe od božanske ljubavi, na periferiji Rima, služio zbog sigurnosnih mjera bez nazočnosti vjernika, vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis, papa Franjo je, putem videoporuke, posebnom molitvom povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane sveopće zdravstvene krize.