Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: makarska

Vatikanska zastava s proslave sv. Dujma izazvala pomutnju među Makaranima

Vatikanska zastava, koja je na krilima balona puštena u zrak na kraju misnoga slavlja središnje proslave Sv. Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije i grada Splita i igrom slučaja doletjela do Biokova izazvala je pomutnju među Makaranima koji su posumnjali da je pao paraglajder.

Proslavljen sv. Klement, zaštitnik grada Makarske

Svetkovina sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, proslavljena je u ponedjeljak 21. studenoga svečanom euharistijskom koju je u katedrali Sv. Marka evanđeliste predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Proslavljen sv. Klement, zaštitnik Makarske

Svetkovina sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije koja se u gradu pod Biokovom obilježava od početka 18. stoljeća, proslavljena je u nedjelju, 21. studenoga u katedrali Sv. Marka evanđeliste kada je svečani pontifikal i panegirik predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

U Makarskoj proslavljen blagdan sv. Klementa, zaštitnika grada i nekadašnje Makarske biskupije

Ovogodišnja proslava svetkovine sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, koja se u gradu pod Biokovom obilježava još od početka 18. st. tradicionalno je započela trodnevnicom u katedrali sv. Marka evanđelista. Najsvečanije je bilo u subotu 21. studenoga, na sam dan svetkovine, kada je svečani pontifikal i panegirik predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

U Makarskoj proslavljena svetkovina Kraljice Mira

Župa Kraljice Mira u Makarskoj u subotu 30. svibnja proslavila je svetkovinu istoimene nebeske zaštitnice. Nakon procesije s Gospinim kipom po makarskim ulicama, svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik šibenske Župe Uznesenja BDM – Bilice fra Lazar Perica.

U Makarskoj proslavljen sv. Klement

Svetkovina sv. Klementa, zaštitnika Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, proslavljena je u četvrtak 21. studenoga u katedrali Sv. Marka u Makarskoj.

1 2