Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: makarska

Proslavljen sv. Klement, zaštitnik Makarske

Svetkovina sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije koja se u gradu pod Biokovom obilježava od početka 18. stoljeća, proslavljena je u nedjelju, 21. studenoga u katedrali Sv. Marka evanđeliste kada je svečani pontifikal i panegirik predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

U Makarskoj proslavljen blagdan sv. Klementa, zaštitnika grada i nekadašnje Makarske biskupije

Ovogodišnja proslava svetkovine sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, koja se u gradu pod Biokovom obilježava još od početka 18. st. tradicionalno je započela trodnevnicom u katedrali sv. Marka evanđelista. Najsvečanije je bilo u subotu 21. studenoga, na sam dan svetkovine, kada je svečani pontifikal i panegirik predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

U Makarskoj proslavljena svetkovina Kraljice Mira

Župa Kraljice Mira u Makarskoj u subotu 30. svibnja proslavila je svetkovinu istoimene nebeske zaštitnice. Nakon procesije s Gospinim kipom po makarskim ulicama, svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik šibenske Župe Uznesenja BDM – Bilice fra Lazar Perica.

U Makarskoj proslavljen sv. Klement

Svetkovina sv. Klementa, zaštitnika Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, proslavljena je u četvrtak 21. studenoga u katedrali Sv. Marka u Makarskoj.

Korizmeni posjet nadbiskupa Barišića Makarskoj

Već tradicionalno splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, pred Božić i Uskrs, pohađa Makarsku koja je bila sjedište nekadašnje Makarske biskupije. Tako je bilo i ove godine na petu korizmenu nedjelju 7. travnja.

Proslava svetkovine sv. Klementa mučenika u Makarskoj

Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Klementa u Makarskoj 21. studenoga predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je u homiliji upozorio kako prava opasnost za vjernike u slobodnom svijetu zapravo je njihovo distanciranje od zauzetog vjerničkog angažmana. Prihvaćajući relativnost istine današnji kršćani u pluralnom društvu kao da se ustručavaju otvoreno promicati kršćanske vrednote te na taj način svoj životni vrt pretvaraju u pustinje. Jedini način da se odupremo ovoj pojavnosti jest istinsko nasljedovanje Krista, istaknuo je.