Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marcello-semeraro

Beatificirana još trojica mučenika iz Španjolskoga građanskog rata

Prefekt Kongregacije za kauze blaženika i svetaca kardinal Marcello Semeraro je, u subotu 6. studenoga 2021. u bazilici Svete Marije de la Seu u Manrezi, u Španjolskoj predslavio misu tijekom koje je blaženima proglasio trojicu franjevaca kapucina ubijenih u Španjolskom građanskom ratu, izvijestio je Vatican News.

Beatificirana četiri mučenika iz Španjolskoga građanskog rata

Prefekt Kongregacije za kauze blaženika i svetaca kardinal Marcello Semeraro je u subotu 30. listopada 2021. u katedrali u Tortosi u Kataloniji predslavio misu tijekom koje je blaženima proglasio četvoricu mučenika iz Španjolskoga građanskog rata, izvijestila je Catholic News Agency.

Sveti Otac odobrio proglašenje dekreta o čudu po zagovoru Ivana Pavla I.

Sveti Otac je u srijedu 13. listopada 2021. primio u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze blaženih i svetih kardinala Marcela Semerara i pritom odobrio proglašenje četiri dekreta o junačkim krepostima, dekret o mučeništvu te dekrete o čudima po zagovoru Ivana Pavla I. i Marije Berenike Duque Hencker, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Beatificirani kardinal Wyszyński i Majka Czacka

Prefekt Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinal Marcello Semeraro predslavio je u nedjelju 12. rujna 2021. u Varšavi misu tijekom koje je proglasio kardinala Stefana Wyszyńskog i Majka Elizabetu Ružu Czacka blaženima, objavila je Catholic News Agency.