Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marijansko-svetiste-vepric

Adventska duhovna obnova svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Više od 130 svećenika i 8 đakona okupilo se u srijedu 4. prosinca na adventskoj duhovnoj obnovi u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu. Susret je započeo pokorničkim bogoslužjem koje je pripremio župnik župe Pohođenja BDM – Spinut don Danko Kovačević.

Studijski dan za svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije

Oko 130 svećenika okupilo se u srijedu 18. rujna u Nadbiskupijskom marijanskom svetištu Vepric na Studijskom danu svećenika. Susret je započeo misom koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju generalnog vikara mons. Miroslava Vidovića i pastoralnog vikara mons. Nedjeljka Ante Ančića te ostalih svećenika.

Proslava Male Gospe u Vepricu

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja povodom proslave blagdana Male Gospe. Središnje slavlje tradicionalno se odvijalo na uočnicu blagdana 7. rujna kada je Gospino svetište podno Biokova posjetilo više tisuća hodočasnika s Makarskog primorja i Imotske krajine, susjednih otoka te Bosne i Hercegovine. Poslijepodnevno središnje misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem, upraviteljem svetišta don Mijom Šurlinom i s oko trideset svećenika. Svečanoj koncelebraciji prethodila je molitva krunice, a za brojne hodočasnike organizirana je sveta ispovijed.