Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: maslinove-grancice

Osigurano 150.000 maslinovih grančica za Cvjetnicu u zagrebačkim župama

U višednevnoj akciji prikupljanja maslinovih grančica za ovogodišnji korizmeni pothvat "Maslinove grančice nade" sudjelovali su zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i volonteri dvaju župih caritasa: Župe Sveta Tri Kralja, Karlovac - Banija i Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici te bogoslovi pete godine Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, objavio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Korizmene kutijice i maslinove grančice za potrebite

U ovogodišnjim korizmenim pothvatima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Srcem se najviše daje“ (korizmene kutijice) i „Maslinova grančica nade“ (maslinove grančice za Cvjetnicu), sudjelovalo je 85 župa Zagrebačke nadbiskupije te petnaestak župa Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Maslinove grančice – simbol nade i zajedništva

Korizmenim akcijama Srcem se najviše daje i Maslinova grančica nade Zagrebački caritas u suradnji sa župama Zagrebačke nadbiskupije i ove će godine posvjedočiti solidarnost i brigu za potrebne.

Što slavimo na Cvjetnicu

U nedjelju 5. travnja slavimo Gospodinov mesijanski ulazak u Jeruzalem, blagdan Cvjetnicu, koju zovemo i Nedjelja muke Gospodnje, a koja je uvod u Veliki tjedan odnosno u vrhunac korizmene priprave za najveći kršćanski blagdan koji se slavi iduće nedjelje – Uskrs.

Nedjelja muke Gospodnje - prijenosi misnih slavlja na Cvjetnicu

Na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu, 5. travnja, u spomen slavlja ulaska Gospodinova u Jeruzalem, zbog poštivanja odredbi civilnih vlasti euharistijska slavlja moći će se pratiti putem elektroničkih medija - radija, televizija, internetskih stranica biskupija i društvenih mreža, odnosno bez nazočnosti naroda. Vjernici u svojim domovima mogu pripremiti maslinove ili palmine grančice za blagoslov, vodeći računa da ne krše preventivne mjere vezane uz pandemiju Covid-19.

„Maslinove grančice nade“ prikupljene u župama otoka Hvara

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove godine organizirao je korizmenu akciju „Maslinova grančica nade“ za potrebe siromašnih. I ove godine na akciju su se odazvale župe Hvarske biskupije na otoku Hvaru: Hvar, Stari Grad, Dol, Vrbanj, Svirče, Jelsa, Gdinj, Bogomolje i Sućuraj.