Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: matica-hrvatska-ogranak-jastrebarsko

Postavljena spomen-ploča na rodnu kuću maestra Ljubomira Galetića

Povodom 25. godišnjice smrti maestra Ljubomira Galetića, 23. lipnja, u Cvetkoviću je postavljena spomen-ploča na njegovoj rodnoj kući. Velečasni Ljubomir bio je svestrani umjetnik i znanstvenik: skladatelj, zborovođa, muzikolog i pedagog, a svojim djelom znatno je obogatio hrvatsku crkvenu glazbenu kulturu.

Jastrebarsko: Održan poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“

U organizaciji Župe sv. Nikole biskupa Jastrebarsko, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Glazbene škole Jastrebarsko u nedjelju 5. lipnja na blagdan Duhova, ispred Pastoralnog centra jaskanske župe održan je poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“, izvijestila je Matica hrvatska.

U Jastrebarskom održan program „Svetom Duhu na čast“

U organizaciji Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Glazbene škole Jastrebarsko u petak 21. svibnja, ispred Pastoralnog centra Župe sv. Nikole po jedanaesti put održan je program „Svetom Duhu na čast“.

Poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“

Jubilarni deseti poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“ održan je u petak, 29. svibnja ispred pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, u organizaciji ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, u suradnji s Kazalištem Škrabe, Glazbenom školom Jastrebarsko i Župom svetog Nikole.