Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mediji

Božićni susret biskupa Škvorčevića s novinarima

Požeški biskup Antun Škvorčević susreo se u utorak 21. prosinca u dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi s djelatnicima medija i tom prilikom predstavio svoju božićnu poruku pod naslovom: „Pomno se raspitajte za Dijete“.

Papa: Tko radi u medijima neka ponovno nauči slušati

Određujući temu za Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija 2022. godine papa Franjo se obratio djelatnicima na tom području ističući da traženje istine počinje slušanjem, koje je danas ponovno prijeko potrebno nakon ranā koje je izazvala pandemija, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Dr. Tomislav Smiljanić o doprinosu učiteljstva pape Franje moralnoj teologiji

"Lijepo je da se mladi zauzimaju za život od začeća do prirodne smrti, da se održavaju javne manifestacije i događaji koji to promiču, hod za život, molitva ispred bolnice. No, to bi se moglo činiti i pred tvornicama ljudi koji su izgubili posao. Tu se isto radi o životu, o obiteljima s više djece. Radnik koji ne prima plaću, to je isto grijeh u sebi. Po tome su egzistencijalno ugroženi životi mnogih obitelji, i to su u nebo vapijući grijesi", rekao je dr. Tomislav Smiljanić u svom izlaganju na ljetnom susretu moralnih teologa održanom od 12. do 14. srpnja na Školjiću.

ARGUMENTI Mediji i odgovornost za kreiranje javnog mišljenja

Uz obilježavanje Dana medija u Crkvi u Hrvatskoj, ali i proslavu 24. rođendana HKR-a, u emisiji „Argumenti” HKR-a u ponedjeljak 17. svibnja govorilo se o odgovornosti medija za kreiranje javnog mišljenja i kulturu izražavanja na društvenim mrežama.

HNiP uručio nagrade za 2020. i održao Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru

U organizaciji Udruge Hrvatski novinari i publicisti u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu u četvrtak 29. travnja održan je Okrugli stol o stanju u hrvatskim medijima i javnom prostoru. Tom prigodom dodijeljene su i nagrade za 2020. godinu. Među dobitnicima su dugogodišnji glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić i glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Papa novinarima: Promičite dijalog i iskrenu komunikaciju

Potrebni su nam mediji koji mogu pomoći osobama, posebno mladima, razlikovati dobro od zla, razvijati zdrave prosudbe na temelju jasnog i nepristranog iznošenja činjenica i prepoznati važnost zalaganja za pravdu, društvenu slogu i poštivanju našeg zajedničkog doma, rekao je papa Franjo primivši u ponedjeljak, 1. veljače, u audijenciju izaslanstvo Catholic News Service-a Američke biskupske konferencije u povodu stote obljetnice njegova osnutka.

1 2 3 4