Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mediji

Masna Luka: Susret sestara s prvim zavjetima u Franjevačkoj kući molitve

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za početnu formaciju redovnika i redovnica, od petka 10. do nedjelje 12. svibnja održan je susret sestara s prvim zavjetima u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, u Bosni i Hercegovini, izvijestilo je Tajništvo HRK-a.

Reakcija Crkve u Sloveniji: Zakon o medijima gazi temelje demokracije, ograničava vjerske slobode

Koordinacija katoličkih medija pri Slovenskoj biskupskoj konferenciji smatra da je prijedlog Zakona o medijima, koji je u javnoj raspravi u Sloveniji bio do srijede 31. siječnja, protivan Ustavu i međunarodnim ugovorima jer ograničava zajamčene slobode – Vlada time ograničava uređivačku autonomiju, gospodarsku inicijativu i vjerske slobode, ocijenili su na konferenciji za novinare održanoj iz Koordinacije katoličkih medija u ponedjeljak 29. siječnja u Ljubljani.

SŠK i HBK jačaju suradnju na području rada s medijima

Predstavnici Slovenske biskupske konferencije (SŠK) i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) su u ponedjeljak 15. siječnja 2024. u Ljubljani razgovarali o jačanju suradnje na području rada s medijima, izvijestila je SŠK.

Dr. sc. Martin Kugler na HKS-u održao predavanje o ulozi odnosa s javnošću u civilnom društvu

U organizaciji Sveučilišnog odjela za komunikologiju, povjesničar, politolog i komunikolog dr. sc. Martin Kugler održao je u četvrtak 30. studenog 2023. predavanje o diskriminaciji kršćana u medijima „Shrinking Space for Christians in the Public Square: How to Make the Issue of Religious Freedom and Discrimination Against Christians Visible to the Public?“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Dr. Jakobfi i dr. Labaš o djelovanju laičkih udruga u duhu socijalnog nauka Crkve te njegovoj zastupljenosti u medijima

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 24. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu, dr. sc. Igor Jakobfi s magistrom teologije Ivanom Žavcar održao je predavanje o temi „Djelovanje crkvenih udruga prema socijalnom nauku Crkve”. Nakon njega je o promicanju socijalnog nauka Crkve u medijima izlagao prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Papa pozvao na promicanje „ekologije komunikacije“

Papa Franjo primio je u četvrtak, 23. studenoga u audijenciju izaslanstva Talijanske federacije katoličkih tjednika, Sindikata talijanskog periodičnog tiska, te udruga „Corallo“ i Aiarta – Cittadini mediali. „Razboritost i jednostavnost temeljni su odgojni sastojci u današnjim složenim prilikama, posebice na webu, gdje se ne smije podleći iskušenju sijanja mržnje“, rekao je Papa u svom obraćanju, prenosi Vatican News.

1 2 3 7