Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mediji

Intervju kardinala Parolina za hrvatske medije

U sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin dao je u srijedu 11. svibnja intervju za šest hrvatskih medija Hrvatsku katoličku mrežu, Glas Koncila, Laudato TV, Hrvatsku televiziju, Hrvatski radio i Novu TV. Donosimo cjeloviti prijevod razgovora.

Đakovo: Održan sastanak sinodskog savjetovanja s predstavnicima medija

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 21. ožujka održan je zajednički susret predstavnika medija i članova Nadbiskupijskog povjerenstva za sinodsko savjetovanje, na čelu s vlč. dr. Pavlom Mikulčićem, nadbiskupijskim povjerenikom za sinodsko savjetovanje, a na tragu sazivanja Sinode o sinodalnosti Crkve pape Franje.

Božićni susret biskupa Škvorčevića s novinarima

Požeški biskup Antun Škvorčević susreo se u utorak 21. prosinca u dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi s djelatnicima medija i tom prilikom predstavio svoju božićnu poruku pod naslovom: „Pomno se raspitajte za Dijete“.

Papa: Tko radi u medijima neka ponovno nauči slušati

Određujući temu za Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija 2022. godine papa Franjo se obratio djelatnicima na tom području ističući da traženje istine počinje slušanjem, koje je danas ponovno prijeko potrebno nakon ranā koje je izazvala pandemija, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Dr. Tomislav Smiljanić o doprinosu učiteljstva pape Franje moralnoj teologiji

"Lijepo je da se mladi zauzimaju za život od začeća do prirodne smrti, da se održavaju javne manifestacije i događaji koji to promiču, hod za život, molitva ispred bolnice. No, to bi se moglo činiti i pred tvornicama ljudi koji su izgubili posao. Tu se isto radi o životu, o obiteljima s više djece. Radnik koji ne prima plaću, to je isto grijeh u sebi. Po tome su egzistencijalno ugroženi životi mnogih obitelji, i to su u nebo vapijući grijesi", rekao je dr. Tomislav Smiljanić u svom izlaganju na ljetnom susretu moralnih teologa održanom od 12. do 14. srpnja na Školjiću.

1 2 3 5