Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mediteran

Papa francuskim biskupima: Gledati Mediteran kako bismo štitili ljudsko dostojanstvo

Papa Franjo je u petak, 3. studenog 2023. pročitao poruku upućenu Francuskoj biskupskoj konferenciji, koju je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, povodom njezina plenarnoga zasjedanja, u kojoj je potaknuo da se pomogne društvu promicati i štititi ljudski život kroz pravedne zakone te prakticirati bratstvo koje je kvasac mira za svijet, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Sredozemlje vapi za pravdom

Papa Franjo održao je govor u subotu 23. rujna na završnom zasjedanju Mediteranskih susreta u Marseilleu ohrabrujući vjerske vođe i civilne vlasti da pridonesu tome da mediteranska regija postane „temelj mira“ u svijetu, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Brodolomi nisu vijesti, ni poginuli na moru brojevi

Sveti otac Franjo je na kraju programa prvoga dana apostolskoga putovanja u Marseille, u petak 22. rujna 2023., na razmatranju s vjerskim poglavarima kod Spomenika junacima i žrtvama mora, odao počast poginulima na Sredozemnom moru i obratio se međunarodnoj zajednici, objavio je Vatican News.

U Marseilleu potpisan manifest „Za teologiju s Mediterana“

Teolozi i teologinje okupljeni u Marseilleu tijekom Mediteranskih susreta potpisali su u četvrtak 21. rujna 2023. manifest naslovljen „Za teologiju s Mediterana“. Tekst su potpisale i brojne teološke institucije iz različitih zemalja Mediterana, među njima i članovi organizacijskog odbora Mediteranskih teoloških susreta koji se odvijaju u Hrvatskoj. Objavljen je na više svjetskih jezika. U nastavku donosimo cjelovit prijevod na hrvatski jezik.

Bruni najavio Papino putovanje u Marseille

Na brifingu za medije o Papinom putovanju u Marseille u prigodi trećega izdanja Mediteranskih susreta, održanom u utorak 19. rujna ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni objasnio je da će pozornost biti posvećena fenomenu migracija te ekumenskoj i međureligijskoj dimenziji. Nije isključen ni osvrt na klimatske promjene, prenosi Vatican News.

1 2 3 4