Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mediteranski-teoloski-susreti

Započeli Mediteranski teološki susreti

Misom u župnoj crkvi Sv. Jurja u Lovranu u nedjelju 14. srpnja započeli su ovogodišnji Mediteranski teološki susreti u organizaciji Riječke nadbiskupije, objavio je Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

Otvorene prijave za Mediteranske teološke susrete

Riječka nadbiskupija, od 14. do 20. srpnja, treći put organizira program za studente teologije pod nazivom Mediteranski teološki susreti. Prijave za studente otvorene su do 25. lipnja, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Vatican News: Dijalog i slobodna rasprava, dobri plodovi Mediteranskih teoloških susreta

Završeno je drugo izdanje ekumenskog foruma za katoličke, pravoslavne i protestantske studente i doktorande teologije koji je u Lovranu, na Kvarneru, na hrvatskoj obali Jadrana, promovirala Riječka nadbiskupija. Nadbiskup Uzinić: „To su mladi ljudi koji žele Crkvu koja prihvaća i uključuje, koja promišlja i ne boji se.“ Dubrovački pravoslavni paroh: „Krist je naš zajednički identitet, to su susreti koji pomažu slobodi“, izvještava 23. srpnja Alessandro di Bussolo za Vatican News.

Vatican News: Mediteranski teološki susreti u Lovranu s fokusom na Crkvu koja doseže do margina

„Posljednji dan Mediteranskih teoloških susreta u Rijeci katolički, protestantski i pravoslavni studenti teologije razgovarali su o Crkvi koja poput Krista doseže rubove. Dijalog je vođen s američkim isusovcem Jamesom Martinom, kojega je Papa potaknuo u njegovom apostolatu među LGBTQ+ osobama te sa sestrom dr. sc. Rebekom Anić, koja je govorila o rizicima sektaškog mentaliteta, zlostavljanjima i zloporabama u novim duhovnim pokretima“, izvještava 21. srpnja Alessandro di Bussolo za Vatican News.

Predstavljen zbornik radova „Teologija u dijalogu“ na Mediteranskim teološkim susretima u Rijeci

Završni događaj Drugih Mediteranskih teoloških susreta, ekumenskog programa za studente teologije iz Hrvatske i okolnih zemalja organiziranih od 16. do 22. srpnja u Lovranu i Rijeci od strane Riječke nadbiskupije, bio je predstavljanje zbornika radova „Teologija u dijalogu“ s dviju prethodnih Ljetnih škola teologije u Dubrovniku i lanjskih Mediteranskih teoloških susreta u Rijeci koje se održalo 21. srpnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu.

Vatican News: „Crkva koja sluša“ u središtu Mediteranskih teoloških susreta

Drugo izdanje Mediteranskih teoloških susreta održava se u Lovranu u Hrvatskoj i trajat će do 22. srpnja, a uključuje 41 katoličkog, pravoslavnog i protestantskog studenticu ili studenta teologije iz svih zemalja Jugoistočne Europe. Četvero predavača, etabliranih teologa triju kršćanskih konfesija, animirali su u utorak, 18. srpnja, navečer u zgradi nadbiskupije okrugli stol otvoren za javnost na temu „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti“, izvještava 19. srpnja Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

Održana javna tribina „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti“

U sklopu Mediteranskih teoloških susreta, 18. srpnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog doma u Rijeci održana je javna tribina na temu „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti”. Na tribini su, odgovarajući na pitanja moderatorice bibličarke Brune Velčić, sudjelovali predavači ovogodišnjeg izdanja susreta.

1 2 3 4