Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medubiskupijsko-sjemeniste-u-zagrebu

Proslavljen Dan Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati

Euharistijskim slavljem, koje je na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. prosinca predvodio generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. dr. Krunoslav Novak, proslavljen je Dan Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Sjemeništarci sudjelovali u obilježavanju 31. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje

U prigodi obilježavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991.“, a s ciljem da se taj spomen održi živim u čitavoj Domovini, kao i proteklih godina, odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu pridružili su se prigodnim programima od 14. do 18. studenoga desecima tisuća onih koji su odali pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose stradalima u gradovima herojima.

Rekolekcija svećenika Jastrebarskog dekanata

U Župi sv. Jurja mučenika u Draganiću u ponedjeljak 3. listopada, na 24. obljetnicu proglašenja blaženim bl. Alojzija Stepinca, održana je rekolekcija svećenika Jastrebarskog dekanata.

Novi ciklus “Vikenda u sjemeništu”

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu i ove pastoralne godine otvara svoja vrata svim dobnim skupinama, a napose dječacima od 11 do 13 godine života (učenicima VII. i VIII. razreda osnovne škole).

Snimljen glazbeni videospot za pjesmu „Evo me Isuse!“ šalatskih sjemeništaraca

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji sa poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, prvi put u povijesti Sjemeništa, glazbeni videospot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.

Blagoslov sjemenišne zajednice na Šalati

Po povratku sjemeništaraca nakon dvotjednih božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u ponedjeljak, 10. siječnja, održan je godišnji blagoslov sjemenišne zajednice kojeg je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Molitveno obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u šalatskom sjemeništu

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991., a s ciljem da se taj spomen održi živim u čitavoj Domovini, kao i proteklih godina, odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu pridružili su se desecima tisuća onih koji su ovih dana i tjedana odali pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji.

1 2 3