Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medubiskupijsko-sjemeniste-u-zagrebu

Snimljen glazbeni videospot za pjesmu „Evo me Isuse!“ šalatskih sjemeništaraca

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji sa poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, prvi put u povijesti Sjemeništa, glazbeni videospot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.

Blagoslov sjemenišne zajednice na Šalati

Po povratku sjemeništaraca nakon dvotjednih božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u ponedjeljak, 10. siječnja, održan je godišnji blagoslov sjemenišne zajednice kojeg je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Molitveno obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u šalatskom sjemeništu

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991., a s ciljem da se taj spomen održi živim u čitavoj Domovini, kao i proteklih godina, odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu pridružili su se desecima tisuća onih koji su ovih dana i tjedana odali pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji.

Biskup Radoš održao duhovne vježbe sjemeništarcima sa Šalate

Varaždinski biskup Bože Radoš vodio je godišnje duhovne vježbe sjemeništarcima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. Na duhovnim vježbama održanim u pastoralnom centru Gospićko-senjske biskupije u Baškim Oštarijama od 14. do 17. listopada sudjelovalo je devetnaest sjemeništaraca praćenih sjemenišnim duhovnikom vlč. Petrom Mlakarom i prefektom vlč. Lukom Premelčem.

Duhovni programi za osnovnoškolce u sjemeništu na Šalati

Odgojiteljski tim Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu u dogovoru s Povjerenstvom za duhovna zvanja Zagrebačke nadbiskupije organizira duhovne programe za osnovnoškolce, kojima im se omogućuje lakše prepoznavanje i kasnije ostvarenje duhovnog poziva.

1 2