Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodni-dan-ljudskog-bratstva

Međunarodni dan ljudskog bratstva u katoličkim školama Požeške biskupije

U katoličkim školama Požeške biskupije na poticaj biskupa Antuna Škvorčevića, učenici su upoznati s nastojanjima vjerskih prvaka, ponajprije pape Franje i imama Al-Tayeba, oko zajedničkog promicanja bratstva među svim narodima svijeta, što podrazumijeva narode različitih vjeroispovijesti, vjerujući da je samo tako moguć zajednički suživot i izgradnja mira u svijetu, priopćili su iz Požeške biskupije u petak 5. veljače

Biskup Škvorčević predvodio skupštinu dekana Požeške biskupije

Na poziv požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi u četvrtak 4. veljače održana je skupština dekana Požeške biskupije. Nakon molitve Trećega časa, pozdravljajući dekane, biskup Antun je istaknuo važnost skupštine zbog toga što izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom, potresima i drugim nevoljama traže primjerenije modele pastoralnog djelovanja.

VIDEO Prvi Međunarodni dan ljudskog bratstva

Prvo obilježavanje Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji je ustanovljen 21. prosinca 2020. godine rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održan je virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je jedan od potpisnika Dokumenta, izvještava u četvrtak 4. veljače Vatican News.