Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodno-svetiste-gospe-fatimske-od-krunice

Papina konferencija za medije na povratku iz Lisabona: „U Fatimi sam u tišini molio za mir”

U zrakoplovu na povratku iz Lisabona 6. kolovoza papa Franjo je novinarima objasnio zašto je u svetištu u Fatimi odlučio moliti u tišini i zašto je pred mladima odlučio ostaviti pripremljene govore te razgovarati s njima. Ponovno je istaknuo „nultu toleranciju” prema zlostavljanju maloljetnika te objasnio razloge putovanja u Marseille. Također je ponovio da je Crkva otvorena svima pa i onima koji ne mogu primiti neke sakramente, prenosi Vatican News.

Papa ide u Fatimu kako bi molio za mir u Ukrajini i u svijetu

Papa Franjo posjetit će Fatimu u subotu 5. kolovoza, a zaustavljanje u svetištu dodano je u program putovanja povodom Svjetskoga dana mladih zato što Papa želi moliti Mariju za kraj rata u srcu kršćanske Europe, kao i svih ratova, izvijestio je Vatican News.

Program apostolskog putovanja pape Franje u Portugal

Program 42. apostolskog putovanja pape Franje u Portugalsku Republiku, od 31. kolovoza do 4. rujna 2023. godine, u prigodi 37. Svjetskog dana mladih, objavljen 6. lipnja na stranici Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papa Franjo mladima: Preostalo je 40 dana do Svjetskoga dana mladih

Papa Franjo se putem videoporuke obratio mladićima i djevojkama koji će osobno sudjelovati ili na daljinu pratiti Svjetski dan mladih koji će se održati početkom kolovoza u Lisabonu: „Liječnik mi je rekao da mogu putovati, jedva čekam“, prenosi Vatican News.