Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zahvalnica

Kardinal Bozanić predvodio misu zahvalnicu na kraju kalendarske godine

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu zahvalnicu u zagrebačkoj katedrali na kraju kalendarske godine. Uz kardinala koncelebrirali su pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. mr. Anđelko Košćak, kanonici Prvostolnog kaptola zagrebačkog te drugi svećenici.

Kardinal Puljić predvodio misu zahvalnicu posljednjeg dana 2018. godine

"Znak zahvalnosti jest postati svjestan onoga što imamo, a to je dar vjere. Nitko od nas nije zaslužio dar vjere. To je darovano", poručio je kardinal Vinko Puljić predvodeći u u katedrali Srca Isusova u Sarajevu misu zahvalnicu posljednjeg dana kalendarske 2018. godine, 31. prosinca.

Misa zahvalnica u Šibeniku

Misu zahvalnicu za proteklu kalendarsku godinu na Silvestrovo, u ponedjeljak 31. prosinca, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Svečanim "Tebe Boga hvalimo" zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj 2018. godini. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Zahvalnica je završila euharistijskim klanjanjem u sklopu kojeg vjernici su otpjevali "Tebe boga hvalimo".

Misa zahvalnica uz 100. obljetnicu prve mature na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji

Drugi dan 100. obljetnice prve mature na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti započeo je 3. listopada misom zahvalnicom koju je u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu predvodio fra Ivan Ševo, vikar Hercegovačke franjevačke provincije, uz sumisništvo brojnih franjevaca. Prostrana širokobriješka crkva bila je ispunjena profesorima i đacima gimnazije „Fra Dominik Mandić“.