Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zahvalnica

Misa zahvalnica u Vatikanu

U homiliji pripremljenoj za misu zahvalnicu s Večernjom časoslova i zahvalnim hvalospjevom Te Deum - koju je pročitao kardinal Re umjesto Pape koji je zbog ishialgije prisiljen mirovati - Sveti je otac pozvao da se pronađe "smisao" drami koja je označila 2020. godine, one "geste bliskosti i solidarnosti" prema bolesnima, a napose onima koji su pogođeni posljedicama Covid-19.

Misa zahvalnica u đakovačkoj katedrali

Posljednjeg dana 2020. godine večernju misu zahvalnicu u đakovačkoj katedrali predvodio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup, a u koncelebraciji su bili mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru, preč. Tomislav Ćorluka, đakovački župnik, Dominik Nedeljković, župni vikar i još devetorica svećenika iz središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Mise zahvalnice u Đakovu i Osijeku

U đakovačkoj katedrali sv. Petra i osječkoj konkatedralnoj župi sv. Petra i Pavla proslavljene su u nedjelju, 25. listopada godišnje mise zahvalnice za plodove zemlje.

Misa zahvalnica u Punitovcima

Vjernici punitovačke župe sv. Ladislava, kralja, Gospodinu su zahvalili na svim darovima, plodovima zemlje i ljudskoga rada, tijekom svečanog misnog slavlja koje je u nedjelju 11. listopada predvodio župnik dr. Đurica Pardon u župnoj crkvi urešenoj plodovima polja, vrtova, voćnjaka i vinograda koje su donijeli župljani Punitovaca i filijala Jurjevca i Josipovca Punitovačkog, brojni u šokačkim i slovačkim narodnim nošnjama.

1 2 3