Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitvena-inicijativa

Korizmena molitvena inicijativa CCEE-a u Zagrebačkoj nadbiskupiji

U župama i crkvama Zagrebačke nadbiskupije u četvrtak, 10. ožujka u sklopu redovitih misnih slavlja, molit će se za mir u Ukrajini i za žrtve pandemije. Zajedništvo Zagrebačke nadbiskupije u jedinstvenoj molitvi obilježit će se na misi u povodu obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića u petak, 11. ožujka koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Približiti se Bogu znači otvoriti se ljudima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u srijedu 24. veljače euharistijsko slavlje za žrtve pandemije koronavirusa u sklopu inicijative Vijeća europskih biskupskih konferecija (CCEE).

Molitvena inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“ u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije

“Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir” tradicionalna je molitvena inicijativa Međunarodnog katoličkog djela Papinskog prava Crkva u potrebi (“Kirche in Not”), koja se duži niz godina održava diljem Đakovačko-osječke nadbiskupije. I ove godine djeca su za mir i jedinstvo molila 18. listopada. Po preporuci organizatora, gdje je to bilo ostvarivo, molilo se u 9 sati, a oni kojima navedeno vrijeme nije odgovaralo uključili su se kada im je to bilo moguće.