Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-dr-ivan-devcic

Svetkovina Krštenja Gospodinova u Rijeci

Svetkovinom Krštenja Gospodnjega u nedjelju 9. siječnja završilo je božićno vrijeme. Tim povodom riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predslavio je svečano liturgijsko slavlje u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

Uskrsno slavlje u Rijeci

Slavimo Isusovo uskrsnuće koje je dobra vijest za svijet i čovjeka, istaknuo je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predvodeći 4. travnja na Nedjelju uskrsnuća Gospodinova svečano euharistijsko slavlje u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

Četvero novih diplomanata na Teologiji u Rijeci

Teologija u Rijeci svečanim činom dodjele diploma 8. prosinca promovirala je četvero novih magistara teologije. Poštujući epidemiološka ograničenja, u dvorani Teologije na svečanosti Dana Teologije sudjelovale su 23 osobe, diplomanti, profesori i mentori te prodekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Anto Barišić i predstojnica Teologije u Rijeci prof. dr. s. Nela Gašpar koji su uručili diplome i nagrade najboljim studentima.

Susret riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i zamjenik župana Marko Boras Mandić susreo se u petak 10. travnja u Bogoslovnom sjemeništu “Ivan Pavao II.” u Rijeci s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem kako bi izrazio zahvalnost Riječkoj nadbiskupiji na odgovornom ponašanju svećenika i vjernika laika, na čelu s nadbiskupom, tijekom trajanja pandemije koronavirusa, piše u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama Riječke nadbiskupije u petak 10. travnja.

50 godina pastoralnog djelovanja sestara Presvetog Srca Isusova u Donjoj Drenovi

Donja Drenova nezamisliva je bez sestara Presvetog Srca Isusova, rekao je u nedjelju 23. veljače u crkvi Majke Božje Karmelske na Donjoj Drenovi riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći svečano euharistijsko slavlje u povodu 50. obljetnice pastoralnog djelovanja sestara Družbe Presvetog Srca Isusova u ovoj riječkoj župi, prenosi Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Devčić: Potrebna nam je zaljubljenost u Isusa Krista po uzoru na sv. Nikolu Tavelića

Dugo se čekalo do proglašenja sv. Nikole Tavelića svetim. To je učinio papa Pavao VI. 21. lipnja 1970. godine. Razloge zašto je tek tada kanoniziran prvi hrvatski svetac možemo tražiti u tome da premalo marimo za one koji su živjeli kao sveci, kazao je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u četvrtak 14. studenog predvodeći svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Nikole Tavelića na Krnjevu u povodu proslave župne svetkovine.