Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-franjo-topic

Predstavljene dvije knjige profesora Milenka Krešića o sluzi Božjem nadbiskupu Josipu Stadleru

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u utorak, 16. svibnja predstavljene su dvije knjige izvanrednog profesora crkvene povijesti na don Milenka Krešića, svećenika Trebinjske biskupije, o sluzi Božjem nadbiskupu Stadleru, jedna na hrvatskom, a druga na talijanskom jeziku u izdanju KBF-a „Il servo di Dio Josip Stadler, primo arcivescovo di Vrhbosna“ (Sluga Božji Josip Stadler, nadbiskup vrhbosanski) i „Nadbiskup Stadler i financije: gradnje, nekretnine i poslovi“, izvijestila je KTA.

Mons. Franjo Topić u Abu Dhabiju istaknuo pitanje ljudskog bratstva

Mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik zaklade „Ljudsko bratstvo” boravio je u Abu Dhabiju od 20. do 23. ožujka, gdje se sastao s nizom dužnosnika. Među ostalim susreo se s apostolskim vikarom za južne arapske zemlje te s novoimenovanim apostolskim nuncijem.

U Italiji objavljena knjiga u povodu 25. obljetnice Daytonskoga mirovnog ugovora

„Dayton, 1995 – kraj rata u Bosni i Hercegovini, početak novog kaosa“, naziv je knjige koju su uredili Silvio Ziliotto i Luca Leone, a u kojoj se nalazi 26 uradaka različitih autora među kojima su i umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar te profesor mons. Franjo Topić. Knjiga je ovih dana tiskana u nakladi talijanske kuće Infinito edizioni, a povod je bila 25. obljetnica od potpisivanja Daytonskog mirovnog ugovora kojim je zaustavljen rat u Bosni i Hercegovini, prenosi portal Nedjelja.ba.

Napretkov koncert u trapističkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci

U večernjim satima 21. lipnja u trapističkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci upriličen je svečani koncert, dar Središnje uprave Hrvatskoga kulturnog društva Napredak u Sarajevu i podružnice u Banjoj Luci u povodu 150. obljetnice opatije i samostana redovnika trapista Marija Zvijezda održane pod geslom „Marija Zvijezda u Banjoj Luci, Europa u Bosni i Hercegovini“.