Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ivan-curic

„U zajedništvu Kristova poslanja“ – misli uz grb i geslo mons. Ivana Ćurića

Grb novoga đakovačko-osječkoga pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića osmišljen je prema uobičajenim pravilima koja se odnose na oblikovanje biskupskoga grba, kako se to prema vjekovnoj tradiciji i danas čini diljem Katoličke Crkve. Grb je sastavljen od nekoliko temeljnih elemenata: štita, ispod kojeg je ispisano biskupovo geslo, štapa, sa završetkom u obliku križa, te šešira (galero) s dvanaest ukrasnih kićenki zelene boje. Elementi grba stilizirani su u djelomice jednostavnijem obliku, u duhu „plemenite jednostavnosti“, koju općenito, a osobito u liturgiji, sugerira Drugi vatikanski koncil.

Poziv nadbiskupa Hranića na biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 22. ožujka okružnicu pod naslovom „U zajedništvu Kristova poslanja“ kojom sve svećenike, redovnike i redovnice te sve vjernike laike Đakovačko-osječke nadbiskupije poziva na biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurić koje će biti na Uskrsni (vazmeni) ponedjeljak 22. travnja u 16.30 sati u prvostolnici Sv. Petra u Đakovu.

Slavonskobrodska župa bl. Stepinca proslavila nebeskog zaštitnika

Najmlađa slavonskobrodska župa posvećena bl. Alojziju Stepincu proslavila je u nedjelju 10. veljače svetkovinu nebeskog zaštitnika i 10. obljetnicu osnutka. Svečano blagdansko misno slavlje uz domaćeg župnika Tomislava Ćurića i još sedam svećenika predvodio je generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.