Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-josip-lenkic

Blagdan bl. Marije Propetog Petković proslavljen u Zadru

Blagdan bl. Marije Propetog Petković svečano je proslavljen 9. srpnja u Zadarskoj nadbiskupiji gdje se nalazi i Preko, rodna župa dubrovačkog biskupa Josipa Marčelića, suutemeljitelja Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, uz čiju je podršku i poticaj Petković i osnovala tu autentičnu hrvatsku Družbu.

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi u ponedjeljak 10. svibnja u Ninu, u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije. Svečano misno slavlje na Trgu sv. Marcele i sv. Anselma ispred crkvene riznice, pokraj ninske župne crkve Sv. Anselma, predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Pepelnica u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Na Pepelnicu, Čistu srijedu, 17. veljače, u katedrali Sv. Stošije u Zadru misno slavlje s obredom pepeljenja predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Proslavljen blagdan sv. Zoila na Bilom Brigu u Zadru

Blagdan sv. Zoila, zaštitnika siromaha, proslavljen je u srijedu 16. prosinca misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Zadru predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Pokopan gvardijan samostana sv. Frane u Zadru fra Ante Kekez

Fra Ante Kekez, OFM, gvardijan samostana sv. Frane u Zadru, član Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru, pokopan je u četvrtak 26. studenoga u franjevačkoj grobnici na Gradskom groblju u Zadru. Sprovodni obred i misu zadušnicu u crkvi sv. Frane predvodio je fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

1 2