Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-josip-lenkic

Misa za Domovinu i hrvatske branitelje u povodu 30. obljetnice Dana obrane grada Zadra

U povodu obilježavanja 30. obljetnice Dana obrane grada Zadra, u utorak 5. listopada, u crkvi sv. Šime u Zadru misu za Domovinu i hrvatske branitelje predvodio je o. Ivo Topalović, vojni kapelan u Zadarskoj nadbiskupiji u zajedništvu s mons. Josipom Lenkićem, generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije i župnikom župe sv. Šime u Zadru. 

Blagdan bl. Marije Propetog Petković proslavljen u Zadru

Blagdan bl. Marije Propetog Petković svečano je proslavljen 9. srpnja u Zadarskoj nadbiskupiji gdje se nalazi i Preko, rodna župa dubrovačkog biskupa Josipa Marčelića, suutemeljitelja Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, uz čiju je podršku i poticaj Petković i osnovala tu autentičnu hrvatsku Družbu.

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi u ponedjeljak 10. svibnja u Ninu, u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije. Svečano misno slavlje na Trgu sv. Marcele i sv. Anselma ispred crkvene riznice, pokraj ninske župne crkve Sv. Anselma, predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Pepelnica u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Na Pepelnicu, Čistu srijedu, 17. veljače, u katedrali Sv. Stošije u Zadru misno slavlje s obredom pepeljenja predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Proslavljen blagdan sv. Zoila na Bilom Brigu u Zadru

Blagdan sv. Zoila, zaštitnika siromaha, proslavljen je u srijedu 16. prosinca misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Zadru predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

1 2 3