Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-laszlo-felfoldi

Prvo nadbiskupijsko hodočašće vjernika Mađara u Aljmaš

Petstotinjak vjernika mađarske nacionalnosti te onih s mađarskim korijenima s područja Slavonije, Baranje i Srijema hodočastilo je u nedjelju 8. listopada 2023., kada se po mađarskom kalendaru slavi svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mađara (Magna Domina Hungarorum), u Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Mala Gospa u svetištu Subotičke biskupije u Doroslovu

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je 8. rujna 2021. proslavljen u marijanskom svetištu Subotičke biskupije u Doroslovu misnim slavljem na hrvatskom jeziku koje je predvodio subotički biskup Slavko Večerin, i središnjim misnim slavljem koje je na mađarskom jeziku predvodio pečuški biskup Laszlo Felfoldi.

Nadbiskup Srakić predvodio XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj

U Drvljancima (Révfalu) ispred kapele Srca Isusova je na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske državne samouprave, održano XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj. U zajedništvu s više stotina hodočasnika iz cijele Mađarske svečanu euharistiju na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija predslavio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.