Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-mate-uzinic

Održan Teološko-pastoralni seminar Riječke metropolije

Sinodalnost Crkve bila je tema Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije koji je održan u srijedu 28. rujna u dvorani Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta.

Počela proslava svetkovine sv. Mihovila u Šibeniku

Proslava svetkovine sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u srijedu 28. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

Rijeka: Održan prvi radni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje

Prvi radni sastanak voditeljica županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje u povodu nove školske/pedagoške i pastoralne godine 2022./2023. održan je u Nadbiskupskom domu u Rijeci, 13. rujna, u organizaciji Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije, s ciljem definiranja plana i programa godišnje stručne formacije.

Priopćenje vezano uz krštenje djeteta osoba u životnom partnerstvu

"Zbog interesa javnosti, a nakon što sam se u osobnom razgovoru s vlč. Kristijanom Zebom, svećenikom Riječke nadbiskupije i župnikom u župi sv. Križa – Srdoči u Rijeci upoznao s detaljima slučaja, želio bih u ime Riječke nadbiskupije iznijeti sljedeće priopćenje", poručio je nadbiskup Mate Uzinić. Priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Riječke nadbiskupije prenosimo u cijelosti.

Duhovne vježbe za svećenike u Lovranu

U organizaciji Riječke nadbiskupije u ponedjeljak 29. kolovoza u Domu pastoralnih susreta u Lovranu započeo je još jedan turnus duhovnih vježbi za svećenike koje će do četvrtka, 1. rujna voditi vlč. dr. Taras Barščevski, profesor biblijskih znanosti na zagrebačkom KBF-u.

Katehetski dan Riječke nadbiskupije

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predslavio je u subotu 27. kolovoza u katedrali sv. Vida u Rijeci svečanu euharistiju u povodu proslave Katehetskog dana Riječke nadbiskupije.

Ljetni susret bogoslova Riječke nadbiskupije

Bogoslovi Riječke nadbiskupije, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ vlč. Mariom Gerićem sudjelovali su od 18. do 21. kolovoza na ljetnom susretu tijekom kojega su se upoznali sa životom župa Gorskog kotara.

1 2 3 13