Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-miroslav-vidovic

Pogreb svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Ljube Bodrožića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Ljubo Bodrožić ispraćen je na posljednji počinak u srijedu 13. travnja na gradskom groblju Lovrinac u Splitu u 74. godini života i 50. godini misništva. Misu i sprovodne obrede predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Osmi dan devetnice u čast sv. Dujmu u Splitu

Osmoga dana devetodnevne priprave za proslavu svetkovine sv. Dujma, u srijedu 5. svibnja, misno slavlje u splitskoj prvostolnici predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. U koncelebraciji je bio katedralni župnik don Ante Mateljan.

Proslavljena svetkovina sv. Josipa u Dugom Ratu

U Župi sv. Josipa u Dugom Ratu u petak 19. ožujka svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaštitnika Župe i Općine Dugi Rat. Središnju euharistiju u crkvi sv. Josipa predslavio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije

Sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije održana je u ponedjeljak 8. veljače u velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu. Uz splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića i nadbiskupa koadjutora i apostolskog upravitelja Porečke i Pulske biskupije Dražena Kutlešu, na sastanku su sudjelovali i generalni vikar mons. Miroslav Vidović i pastoralni vikar mons. Nedjeljko Ante Ančić te dvanaest dekana.

Solin: Svijećnica i Dan posvećenog života

Na blagdan Svijećnice – Prikazanja Gospodinova i Dana posvećenoga života generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović predvodio je u utorak 2. veljače euharistijsko slavlje u solinskoj crkvi Svete obitelji. To je prvi blagdan Svijećnice proslavljen u novoizgrađenoj solinskoj bazilici.

Prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu u petak 26. lipnja održan je prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma. Sastanku je uz članove Komisije nazočio i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je nakon uvodne molitve zahvalio članovima što će uime dijecezanskih svećenika nadbiskupije pratiti izgradnju tog objekta.

1 2