Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-miroslav-vidovic

Prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu u petak 26. lipnja održan je prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma. Sastanku je uz članove Komisije nazočio i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je nakon uvodne molitve zahvalio članovima što će uime dijecezanskih svećenika nadbiskupije pratiti izgradnju tog objekta.

U Splitu započeo 31. godišnji susret hrvatskih misionara

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena 29. lipnja u konkatedrali Sv. Petra u Splitu, a ove godine na proslavi su sudjelovali misionari iz hrvatskih misija u siromašnijim dijelovima svijeta, svećenici i redovnice koji su stigli u Split na 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata. Misno slavlje predvodio je predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak.

Križni put po staroj Saloni

Tradicionalni križni put na korijenima kršćanstva, u staroj Saloni, održan je u petak 5. travnja. Križni put predmolio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se u četvrtak, 21. veljače, s provincijalom Hrvatske salezijanske provincije don Tihomirom Šutalom, provincijalnim ekonomom don Ivanom Šibalićem i provincijalnim povjerenikom za pastoral mladih don Danijelom Vidovićem. Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu prisustvovao je i generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović.

Mons. Vidović: Posvećeni život je onaj koji prima posvetu i posvećuje drugoga, ne ostaje zatvoren u sebi

Blagdan Svijećnice 2. veljače koji je ujedno Dan posvećenog života, u Splitu je proslavljen procesijom sa svijećama od crkve Sv. Dominika do katedrale Sv. Dujma te misom koju je predvodio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. Prije procesije, u crkvi Sv. Dominika fra Petar Lubina u kraćem je razmišljanju podsjetio na ljepotu i izazove redovničkog života, a potom je generalni vikar blagoslovio svijeće.