Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-paul-richard-gallagher

Mons. Gallagher slavio misu povodom 20. obljetnice smrti apostolskog nuncija u Burundiju

Vatikanski tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama mons. Paul Richard Gallagher slavio je 29. prosinca misu zadušnicu u irskoj kapelici San Colombano u Vatikanskim špiljama u spomen na nuncija mons. Michaela Aidana Courtneyja, ubijenog 2003. tijekom građanskog rata u Burundiju, izvještava L'Osservatore Romano, a prenosi Vatican News.

Nadbiskup Gallagher o djelovanju pape Franje za mir

Vatikanski tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, na predstavljanju je knjige geopolitičkoga časopisa Limes pod naslovom „Ukrajinske lekcije“ istaknuo kako tumačiti riječi i javne geste pape Franje „djelima praznoga pacifizma“ ne odgovara viđenju Svetoga Oca koji se ne želi pomiriti s ratom i uporno vjeruje u mir, pozivajući sve da budu kreativni i hrabri tkalci i tvorci mira, piše Vatican News.

Mons. Gallagher izaslanik Svetog Oca na sprovodu kraljice Elizabete II.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u petak 16. rujna da će tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher prisustvovati sprovodu kraljice Ujedinjene Kraljevine Elizabete II. kao izaslanik pape Franje.

Nadbiskup Gallagher: Vatikan je predan teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine

Drugog dana svoga posjeta Ukrajini, 19. svibnja, vatikanski tajnik za odnose s državama mons. Paul Richard Gallagher susreo se s gradonačelnikom Lavova Andrijem Sadovijim i Maksymom Kozytskim, guvernerom Lavovske oblasti. Pridružili su mu se lavovski nadbiskup i metropolit Mieczysław Mokrzycki, pomoćni biskup Eduard Kava i ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici Andriy Yurash, objavio je Vatican News.