Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-prosper-balthazar-lyimo

Intervju s mons. Lyimom: “Želio bih ublažiti patnje svoga naroda”

U razgovoru Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije s pomoćnim biskupom Nadbiskupije Arusha u Tanzaniji mons. dr. Prosperom Balthazarom Lyimom, koji boravi u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, dotaknute su razne teme od suradnje s kršćanima i pripadnicima drugih religija u njegovoj nadbiskupiji, njegova svećeničkog poziva, do pomoći misionara. Odgovorio je i što očekuje od posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Hrvatskoj.

Tanzanijski biskup mons. Prosper Balthazar Lyimo pohodio Križevce

Mons. Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha iz Tanzanije, pohodio je u utorak, 18. veljače Križevce i križevačku grkokatoličku katedralu Presvete Trojice. Biskupa je primio domaćin mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije zajedno sa župnikom o. Mihajlom Simunovićem.

Biskup Lyimo posjetio Misijski centar u Đakovu

U sklopu svoga posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, mons. Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha iz Tanzanije, pohodio je u ponedjeljak 17. veljače prostore Misijskog centra u Đakovu te se susreo i razgovarao sa s. Ignacijom Ribinski, nadbiskupijskom promicateljicom župnih misijskih skupina te sa župnikom, župnim vikarom i članovima Misijske skupine đakovačke župe Svih svetih.