Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Lyimo pozvao Miholjčane na molitvu i donacije za potrebite u Tanzaniji

Donji Miholjac (IKA)

Pomoćni biskup tanzanijske nadbiskupije Arusha mons. Prosper Balthazar Lyimo predvodio je 20. veljače večernje misno slavlje u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Koncelebranti su bili donjomiholjački župnik i dekan preč. Josip Antolović, vlč. Pavao Mikulčić iz Đakova i donjomiholjački župni vikar Luka Ivković. Pred brojnom okupljenom zajednicom odraslih i djece, preč. Antolović između ostaloga je rekao: „Raduje me što se ovdje s nama nalazi biskup Lyimo. Prije 8 godina pohodio nas je i o. Josaphat iz Podvinja koji je također došao iz Tanzanije. Ova župna zajednica podupire djelovanje misijske zajednice. Naši dobri župljani rado se žrtvuju za pomoć misijama. U njihovo ime Vas pozdravljam – dobro nam došli!“

Biskup je u homiliji zahvalio Bogu „za dar života koji nam je svima darovan“. „Božja riječ jača naša srca u svakodnevnom životu. Pitajmo se – tko je Isus za tebe, za mene i koju razliku Isus čini u našem životu. Petar je prvi koji je javno objavio da je Isus Sin Boga živoga. Poznavati Isusa znači poznavati moć Njegove pobjede na križu. Hvala Bogu za dar vjere koji je darovan svakom od nas. Budimo svjedoci drugima, da po našem svjedočanstvu drugi upoznaju Isusa“, rekao je mons. Lyimo.

U nekoliko riječi predstavio je i svoju domovinu, njezine prirodne ljepote i istaknuo sve potrebe s kojima se nosi njegova nadbiskupijska zajednica – od brige za školovanje sjemeništaraca i bogoslova do skrbi za djecu koja su ostala bez roditelja koji su umrli od HIV-a, brige za gubavce, osobe s invaliditetom te potrebe osiguranja medicinske usluge koje nadbiskupija pruža potrebitima bez obzira na vjeru. Potrebe su velike, istaknuo je mons. Prosper i pozvao Miholjčane na molitvu i donacije za ljude koji pate u Tanzaniji.

Na kraju mise župnik Antolović obećao je da će ova zajednica, koja je do sada bila orijentirana na misije u Brazilu i Beninu, darivati i Tanzaniju. Sve okupljene pozvao je na druženje u Pastoralni centar „Ivan Vajda“ gdje je predstavnica misijske skupine Blanka Vidak izvijestila o radu i predala biskupu novčani dar te poklon koji su izradile članice. Milodar s mise također je predan biskupu Lyimu. Biskupa je s engleskog jezika na hrvatski prevodio vlč. Mikulčić.