Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-toma-lucic

Novo vodstvo Caritasa Dubrovačke biskupije posjetilo Svećenički dom

Nova ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Lucija Kusalić Šajić, u pratnji zamjenice ravnateljice Ivane Papac u četvrtak, 18. siječnja 2024. posjetila je Svećenički dom u Dubrovniku čime je započela upoznavanje s krugom onih koji Caritas podupiru ili s njim surađuju, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Dubrovački gradonačelnik primio bivšeg i novog rektora crkve sv. Vlaha

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u petak, 21. kolovoza dugogodišnjeg rektora Zborne crkve sv. Vlaha mons. Tomu Lučića, koji odlazi u mirovinu, i novog rektora don Hrvoja Katušića, koji je u nedjelju preuzeo službu.

Primopredaja službe rektora crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku

Misnim slavljem u podne u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku vjernici Grada, ali i šireg dubrovačkog područja, oprostili su se u nedjelju, 16. kolovoza od dosadašnjeg rektora crkve mons. Tome Lučić i poželjeli dobrodošlicu novom rektoru don Hrvoju Katušiću.

Na korizmenoj duhovnoj obnovi u Dubrovniku svećenici i redovnici razmatrali o Kristovu križu

Korizmena duhovna obnova za svećenike Dubrovačke biskupije i redovnike koji djeluju na području biskupije održana je u srijedu 11. ožujka u kapeli Biskupskog sjemeništa u Dubrovniku. Predvoditelj duhovne obnove bio je rektor zborne crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku mons. Toma Lučić koji je svećenicima govorio o križu koji je postao prepoznatljiv znak kršćanstva.

Zatvorena 1048. Festa sv. Vlaha

Spuštanjem barjaka sv. Vlaha sa standala ispred zborne crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku uz intoniranje Himna sv. Vlahu u nedjelju 9. veljače nakon podneva zatvorena je 1048. Parčeva festa. Barjak su spustili ovogodišnji festanjuli Ivica Đurđević Tomaš, pomorac, i Ivica Vrljić, obrtnik. Na standal je potom uz zvuke Lijepe naše podignuta zastava Republike Hrvatske.

Ljetni blagdan sv. Vlaha

Blagdan ruke sv. Vlaha proslavljen je u petak 5. srpnja misnim slavljem u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku, a koncelebriranu euharistiju predvodio je rektor te crkve mons. Toma Lučić.