Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-tomo-knezevic

Počelo emitiranje emisije „Dobro je činiti dobro“

Na Radioteleviziji Herceg-Bosne u nedjelju, 14. veljače počela je s emitiranjem emisija „Dobro je činiti dobro“ posvećena Caritasu Mostar, njegovim ustanovama i projektima kao i aktivnostima drugih biskupijskih i nacionalnog Caritasa u BiH.

Intervju s mons. Kneževićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na 25 godina Caritasa Bosne i Hercegovine, prisjetio se ratnoga razdoblja te naveo projekte pomoću kojih nacionalni Caritas pomaže ljudima u potrebi.

Kardinal Puljić: Hvala Caritasima u Hrvatskoj što nas podržavaju u opstanku i povratku

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj započeo je 21. listopada misom u mostarskoj katedrali. Zajednički sastanak održan je 22. listopada u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ u Potocima kod Mostara. Tom prigodom novinarima su se obratili predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i predsjednik Hrvatskoga Caritasa apostolski administrator Varaždinske biskupije biskup Josip Mrzljak.

Caritas Bosne i Hercegovine: Za dobrobit Hrvata u BiH uvjet je nepodijeljeni hrvatski korpus

Treba raditi na poruci nade, međutim ta poruka mora imati temelj i mora imati zaista pravu strategiju, a ne samo želje, istaknuo je u srijedu 20. ožujka povjesničar dr. Tado Jurić s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, gost HKR-ovih „Argumenata", u kojima se - povodom „Tjedna solidarnosti i zajedništva s ljudima i Crkvom u BiH" – raspravljalo kako žive, kakvu pomoć trebaju i kako im se može pružiti još veća podrška i potpora da ostanu i opstanu na tom prostoru.

Tjedan solidarnosti - dojmovi ravnatelja Caritasa BK BiH

Treća korizmena nedjelja ujedno je i Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Tim danom završava i korizmena akcija Hrvatskog Caritasa Tjedna solidarnosti. Otkako je pokrenuta 2007. do danas, akcija je pomogla opstanak mnogih u susjednoj zemlji.

1 2