Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: moral

Papa: Iskorijeniti situacije koje štite one koji zlostavljaju

U poruci sudionicima III. latinskoameričkog kongresa koji se od utorka, 12. do četvrtka, 14. ožujka 2024. održava u glavnom gradu Republike Paname, papa Franjo se osvrnuo na susret s izaslanstvom Latinskoameričkoga vijeća Centra za istraživanje i formaciju za zaštitu maloljetnika, održan 25. rujna u Vatikanu, izvijestio je Vatican News.

Predavanje prof. dr. Matulića na Katehetskoj zimskoj školi

Prof. dr. don Tonči Matulić održao je predavanje o temi „Obzorje otkupljenja. Kršćanski moral između neba i zemlje“ na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje u osnovnim školama u ponedjeljak 19. veljače 2024. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

KBF u Đakovu sudjelovao na Festivalu znanosti u Osijeku

U sklopu manifestacije „Festival znanosti“ 25. travnja u prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku održano je predavanje o temi „Teologija u (ne)mogućnosti pomoći prirodi i društvu“. Predavanje je održao asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu vlč. dr. sc. Ivan Benaković.

Papa: "Ne" teoretskom moralu, neka teologija bude pozorna na stvarni život

Teolozi, moralni teolozi, misionari i ispovjednici pozvani su stupiti u živi odnos s Božjim narodom, pažljivi na vapaj posljednjih. Primajući članove Papinske alfonzijanske akademije u četvrtak 23. ožujka, papa Franjo je preporučio razlučivanje u znaku milosrđa, izvijestio je Vatican News.

Objavljen uskrsni broj Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog

Iz tiska je izišao travanjski broj Glasnika sv. Antuna Padovanskog "Veritas" u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović u uvodniku ohrabruje i potiče sve čitatelje da strah i paniku zamijene nadom i odlučnošću te pouzdanjem u Gospodina te ističe kako nam je "upravo ova korizma dana da se upotpunosti sjedinimo sa Gospodinom u njegovoj muci i križu."