Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: moralna-teologija-u-akvatoriju-suvremenih-izazova

Odnos pastoralnog razlučivanja i moralne doktrine Crkve prema osmom poglavlju Amoris laetitia

Na trodnevnom ljetnom susretu inicijative „Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova“, koji je trajao od ponedjeljka 11. do srijede 13. srpnja u Sjemeništu 'Zmajević' u Zadru, 12 hrvatskih moralnih teologa razmatralo je, između ostaloga, kako u svjetlu Učiteljstva Crkve doktrinarno, sakramentalno i duhovno sagledavati okolnosti bračnog brodoloma i kako pomoći tim osobama.

Izlaganje nadbiskupa Puljića na ljetnom susretu moralnih teologa

Na ljetnom susretu inicijative „Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova“ o temi „Pratiti, razlučivati i integrirati slabosti: Osmo poglavlje posinodalne apostolske pobudnice o ljubavi u obitelji ‚Amoris laetitia‘ pape Franje“, u ponedjeljak 11. srpnja u Sjemeništu ‚Zmajević‘ u Zadru zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao je prvo izlaganje pod naslovom „‚Amoris laetitia‘, Crkveno učiteljstvo u kontinuitetu – izraz trajne pastoralne brige o obitelji“ koje prenosimo u cijelosti.

2. ljetni susret Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova

Ovogodišnji 2. po redu ljetni susret pod naslovom Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova odvijat će se od ponedjeljka 11. srpnja do srijede 13. srpnja u Sjemeništu Zmajević u Zadru, a tema susreta je „Amoris Laetitiae: Pratiti, Razlučiti i Integrirati slabosti - VIII. poglavlje”.