Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: more

Papa Franjo: Oceani su Božji dar svim generacijama

Sveti Otac uputio je poruku sudionicima konferencije „Naš ocean“ održane u Panami 2. i 3. ožujka, a koja je objavljena u ponedjeljak 6. ožujka u potpisu Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Czerny uputio poruku za Nedjelju mora

Prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja kardinal Michael Czerny uputio je 7. srpnja poruku u povodu proslave Nedjelje mora, 10. srpnja, prenosi Vatican News.

Blagoslov mora, brodica i ribara u Senju

Posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Senj Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske, održan je u četvrtak 15. srpnja blagoslov brodica, ribara i mora kao i svih živih bića koji se njime služe.

Odgovornost za oceane mora biti veća od iskorištavanja

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda nadbiskup Bernardito Auza na 25. zasjedanju Međunarodne vlasti za morsko dno, koje je završilo 26. srpnja u Kingstonu, na Jamajci, gdje se nalazi i sjedište te organizacije, istaknuo je perspektivu brige i odgovornosti prema oceanima, a ne iskorištavanja i puke uporabe.

Blagoslov mora i brodica u Senju

U Senju je u sklopu posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske u ponedjeljak 15. srpnja upriličen blagoslov mora i svih živih bića koja se njime služe.