Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: moskva

Kardinal Zuppi u Moskvi kako bi otvorio putove mira

Posjet u svrhu utvrđivanja humanitarnih inicijativa koje mogu otvoriti putove za postizanje mira, tim je riječima Sveta Stolica u posebnom priopćenju u petak 30. lipnja opisala putovanje kardinala Mattea Zuppija, izaslanika Svetoga Oca, u Moskvu od 28. do 30. lipnja, čiji će rezultati biti predočeni papi Franji u vidu budućih koraka koje valja poduzeti na humanitarnoj razini, kao i u traženju putova za mir.

Moskva: Kardinal Zuppi susreo se s Putinovim savjetnikom

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Zuppi susreo se u srijedu 28. lipnja s Yurijem Ushakovom, savjetnikom ruskog predsjednika Vladimira Putina za vanjsku politiku te s katoličkim biskupima u apostolskoj nuncijaturi u Moskvi, prenosi Vatican News.

Moskovski patrijarh Kiril pozvao na božićno primirje

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve patrijarh Kiril pozvao je u četvrtak 5. siječnja zaraćene strane u Ukrajini da uspostave primirje na bojnom polju za Božić, prenosi portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

Papa: Dokument EU-a o Božiću je čisti anakronizam

U razgovoru s novinarima na povratnom letu iz Grčke u ponedjeljak, 6. prosinca, papa Franjo je za dokument EU-a u kojem se ne preporučuje korištenje izraza "Božić" rekao da je to anakronizam “razvodnjenog sekularizma”. Izjavio je i da je spreman poći u Moskvu na idući sastanak s patrijarhom Kirilom, prenosi Vatican News.

Katolička i Ruska pravoslavna Crkva u obrani života

Papa Franjo i moskovski patrijarh Kiril potpisali su 12. veljače prije tri godine zajedničku izjavu. Otada se svake godine organizira susret kojim se podsjeća na taj važan događaj: prije dvije godine održao se u Švicarskoj, u Freiburgu, prošle godine u Beču, a ove godine u Moskvi, gdje se razgovaralo o završetku života.