Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mostarsko-duvanjski-biskup-i-apostolski-upravitelj-trebinjsko-mrkanski-mons-petar-palic

Propovijed biskupa Petra Palića na misi zadušnici za pokojnog svećenika don Niku Luburića

Sveta misa zadušnica slavljena je u župnoj crkvi i biskupijskom svetištu Presvetoga Srca Isusova u Studencima u subotu 26. rujna, a predvodio ju je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u zajedništvu s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Petrom Palićem te uz koncelebraciju oko 70 svećenika. Prigodnu propovijed uputio je biskup Palić, koju prenosimo u cijelosti.

Pokopan svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Niko Luburić

U svojoj rodnoj župi Studenci pokraj Ljubuškog u subotu 26. rujna u svećeničku grobnicu u župnom dvorištu pokopan je svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Niko Luburić, koji je preminuo dan ranije u Caritasovu Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru u 69. godini života i 44. godini svećeništva, javlja Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA).

Razgovor s biskupom Palićem nakon preuzimanja službi

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj u razgovoru za Hrvatski katolički radio osvrnuo se na današnje preuzimanje tih službi te je komentirao ono što ga s time očekuje. Razgovor s mons. Palićem prenosimo u cijelosti.

Pozdravni govor generalnog vikara don Željka Majića

Prilikom preuzimanja službe mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u ponedjeljak 14. rujna, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Željko Majić uputio je pozdravni govor. Govor generalnog vikara Majića prenosimo u cijelosti.

Pozdravni govor kardinala Vinka Puljića

Prilikom preuzimanja službe mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u ponedjeljak 14. rujna, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputio je pozdravni govor. Govor kardinala Puljića prenosimo u cijelosti posredstvom Katoličke tiskovne agencije.